Definitive Technology Incline

Leverer over all forventning

Den amerikanske høyttalerprodusenten Definitive Technology overbeviser stort med Incline.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Knallgod lyd

+ Mange tilkoblingsmuligheter

+ Flott design

- Mangler Bluetooth

Incline imponerer med et iøynefallende design, og tross at høyden gjør dem relativt store fremstår de likevel som nette og diskrete. De rette linjene er også svært stilfulle og materialvalgene med en kraftig fot i aluminium gjør at de utstråler kvalitet.

Det er likevel lyden som er det store trekkplasteret her. Den er nemlig over all forventning og romfølelsen er nærmest en åpenbaring sammenlignet med enkelte andre i testen. I tillegg er diskanten detaljrik og frisk uten å bli skarp.

Solid bass

Det er også en gåte hvor all bassen kommer fra, selv om det skal sies at den slanke utformingen nok skjuler at de inneholder mer fysisk volum enn man kan få inntrykk av. Heldigvis er bassen også svært presis og tøff når det trengs, uten bli for dominerende. Ikke minst er mellomtonen veldig ryddig og ren selv når man kjører på med kraftige gitarer, men det kan nevnes at noen kanskje vil savne litt varme med noen typer musikk.

TILBAKELENT: Den lenende stillingen er estetisk tiltalende i tillegg til at den bidrar til riktig lytteposisjon.
TILBAKELENT: Den lenende stillingen er estetisk tiltalende i tillegg til at den bidrar til riktig lytteposisjon.

Helheten er imidlertid et stort hestehode foran resten av utvalget vårt og det ikke minst på grunn av hvor levende musikken virker. Det er nesten så vi mistenker at Definitive Technology har utviklet en form for lydprosessering som skal gi mer romfølelse og liv til musikken. Slike teknologier har vi hatt svært blandende opplevelser med tidligere, men om noe slikt er til stede her må vi si at utviklerne har gjort en fantastisk jobb.

Ikke kraftigste volum

Det eneste Incline ikke kan imponere like mye på er volum, og de må se seg slått av enkelte andre i testen. Det opplever imidlertid ikke vi som noe problem, og de spiller absolutt høyt nok til at du kan leve deg inn i en film eller et spill uten å savne noe lydmessig.

Incline har også et godt utvalg av tilkoblinger og du kan velge mellom USB-inngang, 3,5 mm jack-inngang og optisk inngang. I tillegg finner du også en RCA-utgang for tilkobling av subwoofer.

Spesifikasjoner: Definitive Technology Incline

  • Innganger: USB, 3,5 mm jack, Optisk
  • Utgang: Sub (1 x RCA)
  • Utgangseffekt: 2 x 20 W
  • Mål: 291 x 127 x 111 mm
  • Automatisk standby: Ja
  • Automatisk aktivering: Ja

Det er likevel USB-løsningen som er mest spennende, i og med at du kan velge mellom to ulike måter å operere på. I standardmodus kan du i tillegg til å justere volumet med knappene på høyre høyttaler også justere volumet på normal måte på PC-en.

Det sistnevnte er imidlertid ikke helt optimalt for lydkvaliteten i og med at du da per definisjon endrer lydsignalet ved å dempe det, så produsenten har også lagt til en modus der du kan deaktivere volumjustering på PC-en og bevare et 100 % bit-nøyaktig signal helt til DAC-en i høyttalerne. De fleste vil nok ikke bry seg altfor mye om en slik detalj og det er jo ofte mer praktisk å justere volumet på PC-en, men for puristene er det et fint alternativ å ha. Ikke minst vitner det om hvor gjennomtenkte disse høyttalerne er.

Konklusjon

Vi er kraftig imponert over lydkvaliteten Incline leverer. Samtidig ser de veldig bra ut og de har alle tilkoblingene vi kan ønske oss med unntak av bluetooth.

Innenfor vår prisklasse og i denne størrelsen er det rett og slett vanskelig å se for seg at det er mulig å finne noe bedre enn dette, men om trådløs tilkobling er et krav finnes det også andre gode alternativer blant våre utvalgte produkter.

Ikke minst skal vi ikke glemme at prisen er den høyeste i testen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning