Argon 7460A

Brutale kjemper

Argons største modell overkjører de andre i testen på lydnivå. 

RUVER: 7460A tar opp mye plass på skrivebordet, men leverer til gjengjeld massevis av trøkk.
RUVER: 7460A tar opp mye plass på skrivebordet, men leverer til gjengjeld massevis av trøkk.
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Masse volum

+ Gode tilkoblingsmuligheter

- Udetaljert lyd

- Størrelsen

Spesifikasjoner: Argon 7460A

  • Frekvensrespons: 40 Hz – 20 kHz
  • Utgangseffekt: 2 x 65 watt
  • Innganger: USB, RCA, minijack, balansert jack
  • Utganger: subwoofer (1 x RCA)
  • Mål: 220 x 340 x 275 mm
  • Vekt: 15,6 kg (par)
  • Automatisk standby: Ja
  • Automatisk aktivering: Ja

Argon 7460A er enorme i dette selskapet, og bare det gjør dem nok uaktuelle for mange. Størrelsen gjør imidlertid at de har mer enn nok av er volum, og her kan du øse på og nærmest overdøve konkurrentene.

Samtidig er det tydelig at krefter er prioritert fremfor nyanser. Frekvensresponsen er faktisk overraskende lik Definitive Technology Incline, men diskanten er ikke på langt nær like detaljrik.

Mer skuffende er det også at bassen er mindre presis, selv om den muligens er litt kraftigere. Det sier nok likevel mest om hvor gode Incline er, for 7640A låter faktisk ganske bra med et fint helhetlig lydbilde med god romfølelse.

De imponerer også med et stort utvalg av tilkoblingsmuligheter. Her finner du både RCA, minijack, balansert jack og USB. I tillegg finnes det utgang for subwoofer.

Det som ikke er like imponerende er at ingen av disse kablene følger med i esken. Faktisk følger det ikke engang med høyttalerkabel til å koble høyttalerne sammen. Det synes vi blir i overkant sparsommelig.

Argon skal likevel ha for at de har vært smarte når de har plassert en lett tilgjengelig volumknott i front av venstre høyttaler. 

Argon 7640A blir vanskelig å anbefale uten forbehold, men om du ønsker deg muligheten til skru opp volumet skikkelig høyt når du ser en film eller spiller spill, er de et godt valg.

Samtidig fungerer de også greit til musikklytting så lenge du ikke har de helt store forventningene til detaljrikdom og nyanser.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning