Bose Soundlink III

Kvalitet som koster

Bose leverer godt med Soundlink III, men forsvarer ikke helt prisen.

PYNT: Det oransje dekselet ser friskt ut og det er bra for det er mest til pynt.
PYNT: Det oransje dekselet ser friskt ut og det er bra for det er mest til pynt. Foto: Truls Steinung, HjemmePC
Publisert Oppdatert

Spesifikasjoner: Bose Soundlink III

 • Robusthetsgrad: Ikke oppgitt
 • Trådløskobling: Bluetooth
 • NFC: Nei
 • Telefonfunksjon: Nei
 • Aux: Ja (3,5 mm)
 • Rekkevidde: 9 m
 • Batteritid: opp til 14 timer
 • MikroUSB-lading: Nei
 • Strømadapter: Ja
 • Mål: 131,5 x 100,8 x 48 med mer
 • Vekt: 1,37 Kg
 • Annet: Deksel selges separat

Bose er på trygg grunn når det gjelder lyden i Soundlink III og for dem som liker litt ekstra bass kan dette være et godt valg. Det er likevel begrenset hvor dypt en så liten høyttaler kan spille og førsteinntrykket vårt var at mellomtonen kunne være litt rumlete til tider.

Det viser seg imidlertid at dette først og fremst gjelder innendørs og når man tar den med ut, får den et mer balansert preg som burde tiltale de fleste. Da kommer også all kraften godt med og den spiller høyt uten å låte presset eller nevneverdig forvrengt. Når den er i bruk innendørs er det lurt å plassere den fritt så ikke en vegg eller lignende gir den et bassløft den egentlig ikke trenger.

Ikke den mest robuste

Soundlink III er ikke blant de letteste eller mest kompakte i testen, men den er fortsatt liten nok til å ta med seg på stranda eller på hyttetur. Samtidig stiller den heller ikke sterkest på robusthet. Som ekstrautstyr kan man riktignok velge mellom fem ulike trekk som beskytter den litt bedre mot riper og slag. 

Den friske orange-fargen på trekket vi har fått tilsendt tar seg godt ut, men det dekker ikke på noen måte selve høyttalereelementene - sikkert for å ikke påvirke lyden - og Soundlink III ser dermed ikke ut til å være noe særlig mer sprutsikker eller motstandsdyktig mot støv når trekket er på.

Knappene på oversiden er riktignok skjult under et lag gummi som sikkert kan avstøte en del fuktighet, men i og med at Bose ikke har oppgitt noen robusthetssertifisering velger vi å holde den helt unna vann for sikkerhets skyld.

God kvalitetsfølelse

Det er heldigvis ingenting å si på kvalitetsfølelsen med et kabinett bestående av metall og plast som begge har en finish som burde være ganske motstandsdyktige mot riper også uten trekk. Soundlink III bærer også preg av at Bose har vært ute etter å lage en enkel bluetooth-høyttaler uten noe særlig ekstra, og med unntak av en aux-inngang gjør den bare en ting og det er å spille lyd via bluetooth. Her finner du altså verken telefon-funksjon eller tilhørende app med ekstra funksjoner.

Bose leverer bra både på lyd, byggekvalitet og design, men prisen er den absolutt høyeste i testen og det finnes andre gode alternativer som er verdt en titt.

GUMMIKNAPPER: Knappene er nedfelt under en gummimembran som burde holde rusk og rask borte, men ikke noe særlig mer.
GUMMIKNAPPER: Knappene er nedfelt under en gummimembran som burde holde rusk og rask borte, men ikke noe særlig mer. Foto: Truls Steinung, HjemmePC

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning