Sony SA-NS 510

Blomsterpotte med trøkk

Den ser kanskje ikke engang ut som en høyttaler, men bare vent til du hører den.

STILIG: Designet på Sony SA-NS 510 er annerledes og stilig.
STILIG: Designet på Sony SA-NS 510 er annerledes og stilig. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Presis bass

+ Stilig design

+ Innebygget batteri

- Mangler start/stopp

- Litt spiss mellomtone

Toppmodellen i en serie på tre AirPlay-høyttalere fra Sony heter SA-NS 510. Den byr på en ganske unik design med en rund form som dreier oppover til en flat topp der man finner betjeningsknappene og basshornet.

Vi vil påstå at den er både diskret og iøynefallende samtidig, om det er mulig, og vi synes den tar seg godt ut. En detalj som kanskje ikke faller like mye i smak hos alle er den blå belysningen som pryder innsiden av basshornet og som skifter til hvit når Airplay-spilling foregår, men vi kan berolige de som ikke er så begeistret for slikt med at den kan slås av med en knapp på fjernkontrollen.

Fra betjeningspanelet kan man styre volum, starte såkalt Party Streaming og velge mellom AirpPlay og den analoge lydinngangen som kilde, men ikke starte og stoppe avspilling slik mange av de andre spillerne kan. Dette er heller ikke mulig med den medfølgende fjernkontrollen, noe vi finner litt merkelig. Oppsett gjøres enkelt enten gjennom WPS hvis ruteren din støtter det, eller via en gratis app for iPhone og Android som leder deg gjennom prosessen.

God tilhørende app

Som vi har vært inne på, støtter alle modellene i denne serien Sonys Party Streaming-funksjon som tydelig er basert på DLNA-standarden.

I tillegg til vanlig strømming innebærer imidlertid Party Streaming at du kan strømme samme musikk til flere enheter samtidig og dermed få samme musikk i flere rom. I tillegg kan du også sende ulik musikk til ulike spillere samtidig, og musikken hentes fra ulike kilder på hjemmenettverket. Alt styres fra den tilhørende appen som er oversiktlig og enkel å bruke.

BLOMSTEROPOTTE: Sony SA-NS 510 kan nesten forveksles med en vase, men ikke la deg lure. Her får du god lyd.
BLOMSTEROPOTTE: Sony SA-NS 510 kan nesten forveksles med en vase, men ikke la deg lure. Her får du god lyd. Foto: Produsent

Den bør også i prinsippet fungere med andre DLNA-kompatible spillere og vi fikk den til å fungere med flere av spillerne i vår test, men produsentene lager gjerne sine egne variasjoner på DLNA og det finnes dermed ingen garanti for at alle vil fungere like stabilt.

Spesifikasjoner: Sony SA-NS 510

 • Bluetooth: Nei
 • DLNA: Ja (Party Streaming)
 • USB-inngang: Nei
 • Ethernet: Ja
 • iPhonedock: Nei
 • Aux-inngang: Ja
 • Nettverks-standby: Ja
 • Effekt: Ikke oppgitt
 • Frekvensrespons: ikke oppgitt
 • Mål: 241 × 325 × 241 mm
 • Vekt: 4,2 kg

Det er også verdt å trekke fram at denne modellen har mulighet for nettverksstandby, som gjør at den går i dvale etter kort tids inaktivitet, og kan vekkes opp igjen kun ved å velge den som airplay-enhet fra telefonen.

Vi teller det også som et pluss at Sony SA-NS 510 har innebygget batteri. Sony lover 5 timer Airplay-spilling før den må lades, noe som sikkert kan komme godt med hvis man ønsker å flytte musikken til der festen er, eller ta den med ut på terrassen en varm sommerkveld.

Mer enn friskt design

Skal man dømme ut fra utseendet er det kanskje fristende å tenke at Sony har prioritert design foran lydkvalitet, men SA-NS 510 ga oss i så måte en overraskelse. Den byr nemlig på kraftig og balansert lyd som lett fyller en typisk stue.

Spesielt er bassen veldig imponerende. Den er ikke like kraftig som hos Pioneer og Klipsch Gallery G-17 Air, men den er veldig presis og jevn og ligger godt i lydbildet.

Den øvre mellomtonen er på sin side litt spissere enn mange av de andre i testen, noe som kanskje ikke vil være like tiltalende for alle, men det betyr i hvert fall at den spiller klart og rent uansett sjanger og vi synes helheten er veldig god.

Vi mener ikke å påstå at den lever helt opp til det naturlige og transparente lydbildet som presenteres av for eksempel Bowers & Wilkins Z2, men den låter til gjengjeld tøffere.

Den runde designen som gjør bruk av fire høyttalere som sender lyden ut i alle fire retninger, bidrar også til å spre lyden i rommet på en måte som gjør at den låter veldig åpent og luftig.

Den gode lyden gjør at vi anser SA-NS 510 som et godt valg, forutsatt at designen faller i smak, og det skader ikke at man får innebygget batteri og en god app med på kjøpet.

Les også:

Bra PC til 4.000 kroner

Test av Nokia Lumia 1520

PC-test: Lekker som en Macbook, men koster det halve

STILIG: Designet på Sony SA-NS 510 er annerledes og stilig.
STILIG: Designet på Sony SA-NS 510 er annerledes og stilig. Foto: Produsent

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning