Bose Soundlink Mini

Blir dette sommerens hotteste dings?

Bose lanserer nå det som kan bli sommerens hotteste dings: En bærbar og trådløs høyttaler med svært god lyd; Soundlink Mini.

MINI: Bose Soundlink Mini måler 18 x 5 x 5 centimeter og veier omtrent det samme som en iPad. Minihøyttaleren kommer i salg i løpet av sommeren.
MINI: Bose Soundlink Mini måler 18 x 5 x 5 centimeter og veier omtrent det samme som en iPad. Minihøyttaleren kommer i salg i løpet av sommeren. Foto: Hallvard Lunde, HjemmePC
Publisert Oppdatert
LAVPRIS: Det er ikke mange produkter hos Bose som koster under 2000 kroner. Bose Soundlink Mini får en pris på 1669 kroner og kommer i salg i løpet av sommeren. Truls Justesen i Bose hevder ingen av konkurrentene kan levere like mye og like god lyd i en så kompakt innpakning som Soundlink Mini.
LAVPRIS: Det er ikke mange produkter hos Bose som koster under 2000 kroner. Bose Soundlink Mini får en pris på 1669 kroner og kommer i salg i løpet av sommeren. Truls Justesen i Bose hevder ingen av konkurrentene kan levere like mye og like god lyd i en så kompakt innpakning som Soundlink Mini. Foto: Hallvard Lunde, HjemmePC

Små, bærbare og trådløse høyttalere har flommet over oss de seneste årene. Ikke alle har solgt like godt som denne høyttaleren og slett ikke alle har hatt like god lyd som denne.

Bose, som mange nok forbinder med dyre lydanlegg for stua, har nå lansert en bærbar og trådløs høyttaler til en pris mange vil forbinde med andre produsenter - 1669 kroner.

Selv om det finnes mange trådløse og bærbare høyttalere som fortsatt vil slå Bose Soundlink Mini på pris, så tror vi ikke det er veldig mange som kan levere like god lyd i et såpass kompakt format.

På en pressevisning i Stockholm i går fikk vi lytte på den nye høyttaleren. Det avslørte en liten og kompakt høyttaler med et solid lydtrøkk. Det som imponerte oss mest med Soundlink, var at den selv på svakt volum klarte å levere et varmt og godt lydbilde med nok bass. På høye volum balanseres bassen ned slik at den ikke blir for dominerende.

Utviklet nye elementer

Henrik Justesen i Bose forklarer at for å ta fram lyden i nye Soundlink Mini, så har de utviklet to nye passive basselement og et nytt og kompakt høyttalerelement for diskant og mellomtone.

- Lyden fra Soundlink Mini høres ut som om den kommer fra en langt større høyttaler. Jeg tror ingen er i stand til å levere like bra lyd nå i en så kompakt størrelse, hevder Justesen.

Bose Soundlink overfører lyd ved hjelp av Bluetooth og høyttaleren vil huske de siste seks enhetene som er blitt brukt sammen med høyttaleren.

Ny kurs

Lanseringen av Bose Soundlink og et par nye støyreduserende øreplugger (Bose), varsler også på mange måter en litt ny kurs for Bose.

- Dette er i grunn fortsettelsen på en reise vi begynte på for noen år siden, sier nordensjef i Bose, Klas Hammarstrand til HjemmePC. Han forklarer at de har lagt en strategi for å nå ut til flere og yngre kunder.

- Mens vi for noen år siden snakket om en typisk Bose-kunde som en i aldersgruppen 45 år pluss, beveger vi oss nå mot aldersgruppen 20-25 år, sier Hammarstrand.

Dette forklarer også den litt mer folkelige prisen for Bose Soundlink enn hva vi vanligvis er vant til fra Bose.

- Markedet er svært transparent og vi må ha konkurransedyktige priser, sier Hammarstrand. Han peker likevel på at lydkvalitet fortsatt er det viktigste for Bose.

Trådløst

- Hvordan henger bruken av Bluetooth sammen med ønsket om god lyd. Mange vil kunne hevde at Bluetooth ikke leverer god nok lyd?

- Det er helt riktig. Har man mulighet til å bruke kabel, så skal man gjøre det. Men den generasjonen som bruker mobilen for å høre på lyd ved vel knapt hvordan man staver kabel, ler Hammerstrøm. Han peker på at målgruppen er mer opptatt av brukervennlighet og tilgjengelighet og at i et slikt scenario så er det trådløst som vinner, seier Hammarstrand.

Bose Soundlink har fått et typisk Bose-design. Høyttalerhuset er laget i ett stykke aluminium og det er mulig å pakke den inn i fargerikt deksler som også fungerer som en slags beskyttelse. Batterilevetiden er oppgitt til 7 timer og vekten på høyttaleren er 680 gram - omtrent like mye som en iPad. Det følger også med en dokkingstasjon som fungerer som en lader til høyttaleren.

Demonstrasjonen foregikk hos Bose i Stockholm. Produsenten betalte for reisen.

Les også:

Les dette før du kjøper ny PC

10 Android-tips du bør kunne

TEST: Er Surface Pro den nye iPad-en?

Test: Asus Fonepad - mobil og nettbrett i ett

LADEPLATE: En dokkingstasjon følge med og fungerer som en ladeplate. Ladingen er ikke trådløs, men via en kontakt.
LADEPLATE: En dokkingstasjon følge med og fungerer som en ladeplate. Ladingen er ikke trådløs, men via en kontakt. Foto: Produsent/We Are The Rhoads

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning