Alt du kan drømme om

B&W MM-1

Bowers & Wilkins har lagd fantastiske høyttalere i en årrekke, men da gjerne til et helt annet publikum og i en helt annen prisklasse. MM-1 er fortsatt ikke blant de billigste høyttalerne du kan få tak i, men det spiller ingen rolle.

Foto: Produsent
Publisert Oppdatert

Spesifikasjoner: B&W MM-1

Type: 2.0 aktivt system

USB-lydkort: Ja, PC/Mac

Linje inn: Ja, minijack

Hodetelefonutgang: Ja, minijack

Forsterkereffekt: 72 watt

Fjernkontroll: Ja, med avspillingskontroll

Det rett og slett ikke til å komme unna at MM-1 er et vakkert stykke ingeniørkunst; for både de svarte, diskré høyttalerne og den eggformede, lille fjernkontrollen stiller seg et par hakk over alt annet innen samme kategori.

Akkurat dét, spiller for så vidt pent liten rolle om ikke lydkvaliteten står i stil, heldigvis er ikke det tilfellet her.

Jeg har lett og lett etter noe å sette fingeren på med lyden dette anlegget leverer, men Bowers & Wilkins lar meg sitte igjen med pekefingeren min i løse luften uten den minste anelse om hvor jeg skal gjøre av den.

Der jeg til og begynne trodde det kunne vært et savn etter en subwoofer er det ikke annet enn godlyd og en viss forundring over at det kan komme så mye bass ut av så lite.

Amy McDonald kommer nærmest løpende ut av høyttalerne for å gi meg en solokonsert og når gitar- og trommespillere gjør akkurat det samme kan man ikke annet enn å smile fra øre til øre.

Ser man bort fra lyden et lite øyeblikk kan man godt påpeke at kabelen mellom de to høyttalerne både er proprietær og litt i korteste laget, men nå er de jo en gang ment for å stå på hver sin side av enten en bærbar PC eller eventuelt en flatskjerm.

Fjernkontrollen har et lite irritasjonsmoment i at avspillerprogrammet på PC-en, som for eksempel iTunes eller lignende må være det aktive vinduet for at play/pause og «skip-knappene» skal fungere, men ellers gjør den akkurat den jobben den skal.

I skrivende stund må du ut med litt over 4000 kroner, men når MM-1 spiller som et anlegg til minst det dobbelte er det ikke vanskelig og forsvare den prislappen.

Les også:

App-ene som får deg i form

Test: Dette er den beste Envy-maskinen

Test: Mabook Air 11


a

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning