Lett allrounder

Test: Asus F5SL

Asus F5SL er testens letteste deltager. Dessverre gjør batterilevetiden den mer stasjonær enn nødvendig.

Foto: unknown
Publisert Oppdatert

Spesifikasjoner ASUS

  • OS: Vista Home Premium
  • Prosessor: Intel Pentium Dual CPU T2370 @ 1.73GHz
  • Skjermkort: ATI Mobility Radeon HD 3470
  • Skjerm: 15.4" med blank overflate som kjører WXGA 1280x800
  • Minne: 2 GB minne
  • Harddisk: 160 GB
  • HDMI: NEI
  • Vekt: 2,67 KG

F5SL er testens letteste maskin. Den veier en halvkilo mindre enn testens tyngste.

Kabinettet virker også svært solid og er designet med buede hjørner under, som gjør at kabinettet føles mindre enn det egentlig er. Bare synd at batteritiden ikke inviterer til å ta maskinen med på tur. Under normal bruk tar den desidert siste plass med svake 1 time og 44 minutter. På filmtesten kniver den med Toshiba om sisteplassen, men må til slutt se seg slått på målstreken med 1 time og 6 minutter.

Designuttrykket til Asus F5SL er litt ubestemmelig. I utgangspunktet er lokket designet i streit sølvgrå med et mørkt felt som utgjør hengslet. Men så har de plassert en stor sølvfarget klump på toppen. Denne klumpen inneholder webkameraet og bryter opp overflaten på lokket.

Under lokket finner man håndleddstøtten i samme farge som lokket, mens skjermen er laget i mørk plast. Og på toppen finner man webkameraet i sølv. Grunnen til at webkamerat er såpass fremtredende, er at det kan roteres helt rundt og vise biler fra fremsiden av lokket.

Når man starter opp Asusen gir den fra seg en irriterende lyd som tilsvarer den en mobil fra begynnelsen av 90-tallet ga fra seg når den mottok SMS. Det verste er at man må inn i BIOSen for å skru den av!

Asus har hurtigknapper for å starte Windows Media Center, endre strømsyringsplan, starte nettleser og deaktivere pekeplaten.

Under panseret finner man en tokjerne pentiumprosessor som kjører på 1,73 GHz. Den støttes av 2 GB minne og en harddisk på 160 GB. I våre ytelsestester plasserer maskinen seg totalt sett på nest siste plass, rett foran Toshiba.

Vi synes Asus har gjort en forbilledlig jobb med å plassere tilkoblingene der man trenger dem. Høyresiden er ren og pen med kun optisk drev. Bak har de plassert tilkoblinger man typisk bruker når maskinen står på et bord, som ekstern skjem og strømkontakt. Og på venstresiden har de samlet resten.

Om du gidder å ta maskinen med deg ut kan du i alle fall glede deg over at den leveres med bæreveske. Og blir du hjemme, har du også en optisk mus som du får med på kjøpet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning