Julegavetips 2011: Teknogavene som gjør suksess

Gavene du egentlig vil ha

Her er 15 julegavetips som kan passe for alle som er opptatt av dingser.

HARDE PAKKER: Harde pakker er populært til jule. Særlig om de går på strøm eller batteri.
HARDE PAKKER: Harde pakker er populært til jule. Særlig om de går på strøm eller batteri. Foto: Illustrasjon, HjemmePC
Publisert Oppdatert
MINI: Høyttaleren Music Angel Friendz kan seriekobles med andre høyttalere fra samme serie. Jo flere du kobler sammen, jo mer lyd får du ut.
MINI: Høyttaleren Music Angel Friendz kan seriekobles med andre høyttalere fra samme serie. Jo flere du kobler sammen, jo mer lyd får du ut. Foto: Produsent

Blant mengden av årets nye teknologiprodukter, har vi plukket ut 15 gode julegavetips som nesten garantert vil gjøre suksess under juletreet:

Minihøyttaler

Music Angel Friendz er en knøttliten mobil stereohøyttaler. Det spesielle med denne er at den kan seriekobles med andre Music Angel Friendz-høyttalere. Jo flere man har, til mer lyd får man ut. Du kan lese vår test av Music Angel Friendz her.

Pris: 349 kroner.

Kan kjøpes: Music Angel Friendz

Strøm overalt

Det er alltid snilt å låne laderen din til folk som har lite strøm på mobilen, men litt kulere er det å kunne låne folk strøm der det normalt ikke er noe strømuttak.

XSories Universal Solar Charger er en hendig liten solcellelader. Det vil si at du lett kan ta den med på tur, og få ladet mobilen eller musikkspilleren din selv om du skulle befinne deg milevis fra sivilisasjon.

Du trenger ikke engang stole på at det skal være sol for å få brukt laderen. Den har nemlig en innebygget batteripakke som lades når du ikke har noen enheter tilkoblet. Dermed fungerer den også som en nødlader.

Ladingen foregår enten ved å koble en av de medfølgende ladeadapterne til Mini-USB-porten på laderen, eller ved å plassere selve batteriet mot lederne på undersiden. Solcelleladeren koster 599 kroner.(www.tdnordic.no)

Pris: 499 kroner

Kan kjøpes: JapanPhoto

SOLLADER: XSories Universal Solar Charger gir deg strøm fra solen til mobilen og andre enheter.
SOLLADER: XSories Universal Solar Charger gir deg strøm fra solen til mobilen og andre enheter. Foto: Produsent

Lyd for flere

LYDLINK: Med disse ørepluggene fra Skunk Juice kan du koble sammen inntil fire øreplugger mot den samme kilden.
LYDLINK: Med disse ørepluggene fra Skunk Juice kan du koble sammen inntil fire øreplugger mot den samme kilden. Foto: Produsent

I samme kategori som «Music Angel Friendz» finner vi «Skunk Juice FG». Begge går ut på å dele lyden fra mobilen din til flere, men «Skunk Juice FG» har valgt en litt annen fremgangsmåte.

Dette er et par tilsynelatende vanlige øreplugger, men ørepluggene er festet til selve kontakten ved hjelp av en magnet. Dermed kan du hekte på flere øreplugger på samme kontakt. Slik kan du og vennene dine høre på musikk i ro og mak, fra samme mobil.

Et annet scenario kan være om du vil la barna se en film sammen på iPad eller en bærbar DVD-spiller. Da kan alle få lyd i øret uten å plage omgivelsene.

Du kan koble opp til fire par øreplugger på samme kontakt.

Pris: 249 kroner

Kan kjøpes: NetShop XL

Rått minikamera

Vanlige videokameraer begynner kanskje å utspille sin rolle litt etter hvert som både speilreflekskameraer, kompaktkameraer og mobiltelefonkameraer kan filme i full HD-oppløsning.

MINI: Et lite actionkamera som filmer med god oppløsning er alt som skal til for å bli filmstjerne på YouTube.
MINI: Et lite actionkamera som filmer med god oppløsning er alt som skal til for å bli filmstjerne på YouTube. Foto: Produsent

Likevel ser ContourHD ut som et rimelig rått minikamera. Kameraet er som skapt for actionopptak, og meningen er at du skal kunne montere det på hjelmen, eller andre steder på deg, uten at det skal merkes nevneverdig.

Kameraet veier bare 116 gram, er 9,5 cm langt, 5,3 cm høyt og 3,4 cm bredt. Det filmer i full HD-oppløsning med 30 bilder i sekundet, eller lavere oppløsning om ønskelig. Opptakene lagres på et MicroSD kort, og kameraet støtter kort opp til 32 GB.

Hvordan bildekvaliteten er vet vi foreløpig ingenting om, men med en prislapp på 1.500 kr (www.ps.no) kan dette bli et populært leketøy for alle som driver med sport, eller leter etter et lite og lett kamera til å herje litt med.

Pris: 1.219

Kan kjøpes: Se denne prissammenligningen

Kamerasekk

Dingser og gadgets er morsomt, men det kan være et slit når man skal ha alle dingsene sine med ut på tur. Det er nok derfor Lowpro har lansert «DSLR Video Fastpack AW» serien. Det er tre ryggsekker og bærevesker spesielt beregnet for kameraer og bærbare PC-er.

Her finner du plass til kameraet med tilbehør i et polstret rom nederst. Øverst er det plass til hodetelefoner og annet lydutstyr, mens bærbar PC med lader og tilbehør får plass inni sekken.

SEKK: Fotoentusiaster vil sette pris på en god sekk med god plass og god oversikt.
SEKK: Fotoentusiaster vil sette pris på en god sekk med god plass og god oversikt. Foto: Produsent

På siden kan du henge kamerastativet om du vil ha det med deg, og sekkene har også en praktisk liten sidelomme til ID-kort, bankkort og lignende.

Sekkene kommer i tre størrelser, «DSLR Video Fastpack 150 AW», «DSLR Video Fastpack 250» og «DSLR Video Fastpack 350 AW».

Priser: Fra 995 kroner til 1.395 kroner. (www.lowepro.com)

Kan kjøpes: www.focusnordic.no (disktributør)

Oppgradert designikon

Tivoli Audio revitaliserte et døende radiomarked med sine PAL-radioer for litt over ti år siden. Nå er en av de mest populære modellene blitt oppgradert til å takle morgendagens standard: DAB og DAB+. I 2017 skal FM-nettet etter planen stenges og da blir det stille om du kun har en FM-radio. Den nye modellen heter PAL+. Les vår test av Tivoli Audio PAL+ her.

Pris: 2.495

Kan kjøpes: MPX

IKON: PAL-radioen fra Tivoli Audio har i mange år vært et stilikon. Nå er en ny modell ute med DAB og DAB+.
IKON: PAL-radioen fra Tivoli Audio har i mange år vært et stilikon. Nå er en ny modell ute med DAB og DAB+. Foto: Produsent

Best til øret

Kjenner du noen som kontinuerlig prater i mobilen? Her er gaven disse trenger. Jawbone Era ble i høst kåret til det beste Bluetooth-håndfrisettet i HjemmePC.

Pris: 689 kroner.

Kan kjøpes: Sjekk priser her

Boxee box

BEST: Bluetooth-hodesettet Jawbone Era ble kåret til best i test i HjemmePC tidligere i høst.
BEST: Bluetooth-hodesettet Jawbone Era ble kåret til best i test i HjemmePC tidligere i høst. Foto: Produsent

Denne lille boksen er en av de beste mediastreamerne du kan kjøpe. I tillegg til å hente innhold fra eksterne kilder, som PC-en din, kan du også laste ned et utall apper som gir tilgang til innhold fra nettet. Alt fra filmleie via Headweb til mer kjente tjenester som YouTube. Les vår test av Boxee Box her.

Pris: 1.490 kroner

Kan kjøpes: Netonnet

Apple TV

En Apple TV er en perfekt julegave. Både til dem som er gått «all in» og har alt fra Apple eller bare til de som liker å se relativt nye filmer uten å måtte ta turen innom videokiosken eller filmbutikken. Filmer leies via brukerens iTunes-konto. Du kan lese vår test av Apple TV med filmleie fra iTunes her.

TV-BOKS: Boxee Box fra D-Link er en liten boks med mye innhold for TV-en.
TV-BOKS: Boxee Box fra D-Link er en liten boks med mye innhold for TV-en. Foto: Produsent

Pris: 849 kroner

Kan kjøps: Apple.no

SSD

Patriot Wildfire 120 GB er en god og rask SSD. Denne støtter de raskeste hovedkortene (Sata 3, 6 GBs) og vil gi PC-en en ekstra boost. Du kan også lese en test av denne "harddisken" i novemberutgaven av HjemmePC.

Pris: 1.600 kr

MINI: Apple TV er en utrolig liten boks som nå også kan gi deg filmleie via iTunes også i Norge.
MINI: Apple TV er en utrolig liten boks som nå også kan gi deg filmleie via iTunes også i Norge. Foto: Peter Belanger Produsenten

Kan kjøpes: CDon.com

iPhone 4S

En iPhone 4S vil nok vekke mye begeistring både på julaften og et par år fremover. Køen av kjøpere er lang, så du bør være tidlig ute om du skal pakke inn en slik til jul. iPhone 4S er den beste mobilen fra Apple til nå og du må ut med minimum 4.890 kroner for Apples supermobil. Du kan lese vår test av iPhone 4 S her.

Pris: Fra 4.890 kroner

Kan kjøpes: Apple.no

Samsung Galaxy Nexus

Mens andre blir glad for å få en iPhone, vil nok enkelte bli fornærmet. For disse er det Android som gjelder. Vil du vise at du har peiling blar du opp noen tusenlapper for Galaxy Nexus fra Samsung. Dette blir den første mobilen med Android 4.0, den aller nyeste versjonen av Android. Mobilen har en superkraftig motor og en skjerm som over er en tomme større en iPhone 4S og har HD-oppløsning. Mobilen skal komme i salg før jul.

Pris: 4.737 kroner

Kan kjøpes: Sjekk priser her

POP: iPhone 4S blir nok minst en like populær modell som forgjengeren.
POP: iPhone 4S blir nok minst en like populær modell som forgjengeren. Foto: Produsent

Fingerkaffe

Toppmodellen på kaffefronten fra Philips, Philips Saeco, har integrert en fingeravtrykkleser. Dette gjør at du kan lagre dine innstillinger for den perfekte kaffekoppen og be maskinen lage den ved å vise fingeren til kaffemaskinen. Vi har ikke funnet norske priser på denne ennå, men forvent at den ligger i området rundt 16.000 kroner.

Pris: 17.999 kroner

Kan kjøpes: Jernia.no

Asus Zenbook

Zenbook fra Asus er kanskje årets peneste PC. Den syltynne og lette PC-en er laget i et unibody-design der kabinettet er frest ut i ett stykke. Innmaten består av mobilversjoner av Intel-prosessorer fra i3 til i7. PC-en kommer i to versjoner, en med 11.6 tommers skjerm og en med 13.3 tommers skjerm. Prisene kommer nok til å starte på cirka 8.000 kroner.

Pris: Fra 7.990 kroner

Kan kjøpes: Sjekk priser her

BEST: Samsung Galaxy Nexus er Googles "egen" mobil og blir den første med Android 4.0.
BEST: Samsung Galaxy Nexus er Googles "egen" mobil og blir den første med Android 4.0. Foto: Produsent

Billig touchmobil

MED MINNE: Denne kaffemaskinen har innebygd minne og fingeravtrykkleser, slik at du får brygget kaffeen eksakt slik du liker den.
MED MINNE: Denne kaffemaskinen har innebygd minne og fingeravtrykkleser, slik at du får brygget kaffeen eksakt slik du liker den. Foto: Hallvard Lunde, HjemmePC

ZTE Skate H er en superbillig touchmobil med Android. Spesifikasjonene er ikke i monsterklassen, men den er heller ikke underdimensjonert. Den har en 1 GHz prosessor, 4,3 tommers skjerm og Android 2.3. Dette er mye for pengene.

Les også:

Disse mobilene skal slåss mot iPhone

Test: Samsung Galaxy Tab 8.9

Test: Tivoli Audio PAL+

Slik blir supermobilen Samsung Galaxy Nexus

LEKKER: Asus Zenbook er noe av det lekreste som er laget fra en PC-produsent på lange tider. En høyaktuell konkurrent til MacBook Air.
LEKKER: Asus Zenbook er noe av det lekreste som er laget fra en PC-produsent på lange tider. En høyaktuell konkurrent til MacBook Air. Foto: Produsent
BILLIG: ZTE Skate er en rimelig Android-mobil med bra spesifikasjoner.
BILLIG: ZTE Skate er en rimelig Android-mobil med bra spesifikasjoner. Foto: Produsent

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning