Bra, men skuffer litt

Test: HP Pavilion DV7-1095eo

Forandring fryder ikke alltid like mye. Selv om HP Pavilion DV7 er blankere enn noen gang, foretrekker vi forrige generasjon. -'-

Publisert Oppdatert
HP Pavillion DV7
PERIFERI: DV7 takler mange slags typer periferi, ved å ha moderne tilkoblingsmuligheter som eSATA på plass.
PERIFERI: DV7 takler mange slags typer periferi, ved å ha moderne tilkoblingsmuligheter som eSATA på plass.

Spesifikasjoner HP Pavilion DV7-1095eo

Prosessor: Core 2 Duo T9400

Harddisk: 2x250GB

Minne: 4GB DDR2

Skjermkort: GeForce 9600M GT

Vista: Home Premium

Bluetooth: Ja

Webcam: Ja

Minnekortleser: Ja

Skjerm: 17" 1440x900

Vekt: 3,46 kg

Klikk her for oppdaterte priser.

HP Pavilion DV7 er den andre Montevina-bærbare vi tester. Montevina er Intels seneste plattform, Centrino 2, og betyr blant annet nytt brikkesett og nytt WLAN-adapter. Uansett hva markedsføringsfolkene vil ha deg til å tro er ikke dette noen stor revolusjon. Vi prater om prosentvise forbedringer her og der, i likhet med fleste plattformoppdateringene de siste årene. Viktigst er kanskje det at Montevina bringer bærbare og stasjonære til likt nivå rent teknologimessig. Lavere varmeutvikling og hakket lengre batterilevetid er også kjærkomment.

Ansiktsløft

Med introduksjonen av Montevina har mange produsenter byttet utseende på sine bærbare, og HP er intet unntak. DV7 kan friste med enda mer blankpolerte flater og et design som har et mye mer åpenbart fokus på sølvfarger. Hvorvidt dette faller i smak får være opp til den enkelte, vi må ærlig innrømme at alt gjenskinnet rundt tastaturet blir litt plagsomt i lengden. Mange trekk fra tidligere er beholdt, og vi er spesielt glad for at ingen har fått herje med tastaturet eller styreflaten. Skjermløsningen på maskinen skuffer litt. Vi er vant med noe blasse farger på en del av Pavilion-modellene, og denne ble ikke et av unntakene. Vanligvis har ikke gjenskinnet vært så ille, men nå har HP lagt på en flate som dekker hele skjermramma, ikke bare LCD-panelet. Denne introduserer speilproblematikken med blanke skjermflater på nytt. Vi skulle gjerne også hatt hakket høyere oppløsning. 1440x900 blir litt lite på en 17-tommer.

Kraftpakke

Pavilion DV7 er kraftig spesifisert med T9400, GeForce 9600M GT og Blu-ray-spiller. De innebygde Altec Lansing-høyttalerne gir god lyd til å være fra en bærbar, så her har HP laget en god underholdningspakke. Skjermkortet takler moderne spill med helt grei ytelse, men skal du ha noe som virkelig sparker unna må du opp et hakk til 9800M-kortene.

 

HP Pavillion DV7

3DMark06

4416

PCMark05

- *

- Prosessor

6383

- Minne

5367

- Grafikk

6155

- Harddisk

- *

Batteri - normal

2t 52m

Batteri - film

1t 53m

 Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning