GODT KJØP: Netgear R6400

Stappfull av funksjoner

R6400 er dyrest i testen, men du får også mye på kjøpet.

LÅNT DESIGN: Tross at dette ikke er en Nighthawk-ruter, har den lånt utformingen fra sine dyrere slektninger.
LÅNT DESIGN: Tross at dette ikke er en Nighthawk-ruter, har den lånt utformingen fra sine dyrere slektninger. Foto: Truls Steing
Publisert Oppdatert

R6400 låner designen sin fra de dyrere Nighthawk-ruterne, og det får være opp til hver og en om dette er en design som frister. Subtil er den i hvert fall ikke, og den er også relativt stor sammenlignet med de andre i denne testen.

På baksiden finner du de vanlige 4 LAN-portene og en WAN-port i tillegg til en USB 2.0-port for skrivere. I forkant er det også gjort plass til en USB 3.0-port som er ment til ekstern lagring. Ellers er det verdt å ta med at antennene ikke er avtagbare, noe R6400 er alene om i denne testen.

Omfattende grensesnitt

Under oppstart setter vi pris på at ruteren spør om du vil ha hjelp til oppsettet eller gjøre det selv manuelt, og den tar deg til og med gjennom noen feilsøkingstrinn om den får problemer med å koble til nettet.

Grensesnittet er i likhet med TP-Link oppdelt i en grunnleggende og en avansert visning, og R6400 er nok den ruteren i denne testen som har absolutt flest og mest avanserte funksjoner på lur.

FASTE ANTENNER: Det er litt skuffende at det ikke er mulig å bytte antennene til R6400.
FASTE ANTENNER: Det er litt skuffende at det ikke er mulig å bytte antennene til R6400. Foto: Truls Steinung

Foreldrekontroll-funksjonen drar for eksempel nytte av OpenDNS sitt system for innholdskontroll, og du kan blokkere basert på en rekke ulike innholdskategorier. Faktisk kan du velge å kun filtrere nettsider som regnes som utrygge, og dermed gjøre det lett å unngå skadelig programvare av ulike typer.

USB-fildelingen byr på deling via Windows- og Mac-fildeling, og FTP-deling både lokalt og via internett. Du finner også en innebygget DLNA-server og til og med en iTunes-server. Den har også støtte for Netgears ReadyCLOUD-tjeneste, og den kan dermed fungere som din helt private skylagringsplass. Appen inkluderer til og med automatisk opplasting av bilder fra iOS- og Android-appen.

Ikke minst får du også støtte for backup-løsningen ReadyShare, som kan sikkerhetskopiere PC-en din til USB-disken automatisk. Dette programmet er overraskende funksjonsrikt, og lar deg ta så mye eller lite manuell kontroll som du vil over prosessen.

Les også: Slik utnytter du WiFi-signalene best

Avansert QoS

R6400 har også det mest omfattende QoS-systemet av alle i testen. For det første kan du aktivere QoS separat for innkommende og utgående signaler. Utgående trafikk kan prioriteres basert på porter, og en hel rekke forhåndsinnstillinger for ulike tjenester og spill ligger inne. I tillegg kan du legge til dine egne.

Innkommende trafikk kan prioriteres basert på stikkord eller IP-er, og i førstnevnte tilfelle kan du legge inn tjenester manuelt eller hente dem fra en database på nett.

Skal vi si noe negativt om grensesnittet, så må det være at det er veldig teksttungt og i overkant teknisk anlagt. Det er også litt frustrerende at funksjoner som foreldrekontroll og ReadyCloud tar deg bort fra webgrensesnittet og over til eksterne nettsider.

DESIGN SOM SYNES: Ikke bare er R6400 stor og dominerende – LED-
lysene er også uvanlige lyssterke. Heldigvis kan du velge å skru dem av.
DESIGN SOM SYNES: Ikke bare er R6400 stor og dominerende – LED- lysene er også uvanlige lyssterke. Heldigvis kan du velge å skru dem av. Foto: Truls Steinung

Best på dekning

Vår kartlegging av dekning viser at R6400 leverer de beste resultatene i dette selskapet, og den ligger et lite hestehode foran annenplassen Alfa Network AC1200R. Samtidig oppnådde vi også stabilt høye hastigheter over flere tester, og R6400 leverte også blant de beste på overføringshastighet til USB-disk.

Spesifikasjoner: Netgear R6400

 • Wi-Fi-standard: AC1750
 • 802.11ac: Opp til 1300 Mbps
 • 802.11n: Opp til 450 Mbps
 • USB: 1 x 3.0, 1 x 2.0
 • LAN-porter: 4
 • Antenner: 3
 • Gjestenettverk: Ja, 2,4 GHz og 5 GHz
 • Kontrolleres fra app: Ja
 • Foreldrekontroll: Ja
 • Andre funksjoner: Medieserver, FTP-server, fildeling, skylagring, skriverdeling
 • Dimensjoner: 183 x 285 x 62 mm

Vil du lese flere slike saker?  Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg oss på Facebook!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning