Test av nettlesere

Konklusjon

TEST AV NETTLESERE: Vi har testet syv nettlesere. Google Chrome og Firefox er de to som kjemper om å være best akkurat nå.
TEST AV NETTLESERE: Vi har testet syv nettlesere. Google Chrome og Firefox er de to som kjemper om å være best akkurat nå. Foto: Illustrasjon/HjemmePC
Publisert Oppdatert

Firefox er vinneren i vår test, mens Google Chrome er nummer to, men det betyr likevel ikke at du trenger å kaste ut Chrome til fordel for Firefox om du ikke ønsker det.

For det har ikke vært lett å kåre en vinner i denne testen. Både Google Chrome, Firefox og Opera er gode nettlesere.

Opera synes vi har litt for få utvidelser, og derfor står valget mellom Google Chrome eller Firefox. Hvis du pleier å ha mange faner åpne samtidig, er Firefox et bedre valg. I tillegg tilbyr Firefox avansert konfigurasjonsmulighet via about:config, mens Google Chrome kun tilbyr eksperimentelle funksjoner via about:flag.

Internet Explorer har få funksjoner, men har god sikkerhet. Vivaldi er interessant, men er en fersk nettleser på markedet, og er derfor ikke godt etablert. Taperen i denne testen er Safari. Den har en del gode funksjoner, men blir for treg i forhold til de raskeste nettleserne i denne testen.

Spartan har vi strengt tatt med bare for å vise hva vi har i vente fra Microsoft. I påvente av en ordinær fullversjon må Spartan enn så lenge greie seg med terningkast 3.

Detaljer fra testene finner du her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning