Enkel og grei PC fra Acer

Test: Acer Extensa 5620

Av og til er det enkle også det beste. Acer Extensa 5620 gjør det den kan svært godt.

PORTABEL: Selv om Extensa 5620 ikke kan kalles liten, er verken vekt eller størrelse avskrekkende fra å ha den i sekken.
PORTABEL: Selv om Extensa 5620 ikke kan kalles liten, er verken vekt eller størrelse avskrekkende fra å ha den i sekken.
Publisert Oppdatert
Acer Extensa 5620 gir deg mye PC for pengene.
Acer Extensa 5620 gir deg mye PC for pengene.

Acer Extensa 5620

Spesifikasjoner

  • Prosessor: Core 2 Duo T5550
  • Minne: 2GB DDR2
  • Oppløsning: 1280x800
  • Harddisk: 160GB
  • Grafikk: GMA X3100
  • Webcam: Ja
  • Minnekortleser: SD
  • Vekt: 2,88 kg

Vi har ikke hatt gleden av å titte på Acers Extensa-serie etter at den fikk en oppfriskning for rundt et år siden. Utseendemessig likner den svært mye på TravelMate 5710 som vi har testet i forbindelse med studentbærbare sist sommer. Det som skiller Extensa fra TravelMate er at de ikke er fullblods bedriftsmaskiner. Dette betyr at du ikke får finesser som docking eller muligheten til å bytte ut det optiske drevet med ekstra harddisk eller batteri (kalt multibay). Ikke alle har bruk for disse funksjonene uansett og Extensa appellerer derfor til de som vil ha mange av fordelene med en bedriftsmaskin uten å måtte betale skjorta. Det er ingenting fancy med Extensa, men det teller absolutt ikke på en slik type maskin. Viktigst for mange er det at den har matt skjerm, og det har også blitt gjort plass til minnekortleser og en fullt brukbar webcam.

Enkelt

Som de aller fleste bærbare i denne prisklassen duger Extensa 5620 til det som er av standardoppgaver. På innsiden sitter brikkesettet GM965 og skjermkortet GMA X3100. Selv om dette er en budsjettmaskin har Acer påkostet seg komponenter fra en gjeldende generasjon fremfor å tømme lagrene for gammelt skrot. Maskinen har det vi forventer av porter og tilkoblinger, og som en hendig bonus har den både PCMCIA og ExpressCard. Maskinvaremessig er det bare skjermen vi har noe å utsette på. Den er brukbar, men fargene mangler liv og den er en smule uskarp.

Med XP

En stor fordel med Extensa 5620 er at den kan kjøpes med enten XP Professional eller Vista Home Premium. Vi er glade for at Acer tilbyr begge deler, for selv med Service Pack 1 er Vista et stykke fra mål enda. Du får riktignok flere innebygde funksjoner enn i XP, men etter syv år har XP opparbeidet seg en helt annen verden av stabilitet og kompatibilitet. Acer har som vanlig lagt med et stort sett applikasjoner, og blant disse er ePowerManagement. Kanskje et av de beste strømstyringsprogrammene vi har vært borti, og gir deg flere muligheter uansett om du sitter med XP eller Vista. Blant annet kan kablet nettverk, cardbus og firewire slås av når du er på batteri for å spare ytterligere strøm.

Extensa 5620 viser godsidene til Acer. Her får du en kvalitetsmaskin til en billig penge. Hvis du er ute etter bling og masse ekstrafunksjoner er nok ikke dette maskinen for deg. Ser du derimot etter en velbygget skrive- og surfemaskin som er god i bruk er dette et ypperlig valg.

Testresultater: Acer Extensa 5620

Acer Extensa 5630

3DMark06

505

PCMark05

3501

CPU

4102

Memory

4310

Graphics

1704

HDD

3694

Batteri - normal

2t 50m

Batteri - film

1t 41mNyttige tjenester

FORUM

Underholdning