Test avslører dårlige passord:

Tåler passordet ditt testen?

Enkle passord med bokstaver og tall kan knekkes på under ett sekund. Hvor lang tid tar det å knekke ditt?

SVAKE PC-ER: Hele 98 av hundre PC-er mangler viktige oppdateringer.
SVAKE PC-ER: Hele 98 av hundre PC-er mangler viktige oppdateringer. Foto: FOTO: Crestock.com
Publisert Oppdatert

Har du noen gang lurt på hvor lang tid det tar å knekke passordet ditt, slik at uvedkommende kan få tak i epost, komme seg inn på nettverket eller passordbeskyttede nettsider?

Hackosis Brute Force Calculator regner ut hvor lang tid det tar for en vanlig PC å gå gjennom alle tenkelige kombinasjoner som kan bli til ditt passord.

Hvis ditt passord for eksempel består av to store bokstaver, tre små bokstaver og to tall, vil det finnes 1.188.137.600 kombinasjoner. Det høres mye ut, men for en PC som prøver ut 137.438.953.472 ulike passord i timen vil det ta null sekunder (!) å regne seg fram til det riktige passordet.

LES OGSÅ: Russisk mafia angriper norske nettsteder

Testen er basert på en typisk 2008-PC med en prosessor der kapasiteten belastes høyst ti prosent mens passordknekkingen pågår.

Hensikten er å teste sterke passord. Og det skal ikke så mye til å lage passord som er langt vanskeligere å knekke. Hvis du har et passord med 3 store bokstaver, 8 små bokstaver, 3 tall og 2 spesialtegn, vil det ta PC-en over 569 millioner dager å knekke det.

Hvor sterkt er ditt passord? Test selv her.

LES OGSÅ: Guide til gratis antivirus

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning