Toshiba Satellite P50t-B-10K

Skjermen gir deg hakeslepp

Vi har ventet på neste skritt innen høyoppløste skjermer, og nå er Toshiba på plass med en knallskjerm som gir hakeslepp.

VARM: Skjermen er ekstremt blank, og da hjelper det ikke alltid at lysstyrken ligger over gjennomsnittet. Den blir dessuten veldig varm i området rundt viftegrillen, og der kan man fort ha hånden hvis man bruker ekstern 
mus.
VARM: Skjermen er ekstremt blank, og da hjelper det ikke alltid at lysstyrken ligger over gjennomsnittet. Den blir dessuten veldig varm i området rundt viftegrillen, og der kan man fort ha hånden hvis man bruker ekstern mus. Foto: Andreas Jahren, HjemmePC
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Skjerm

+ Kvalitetsfølelse

+ Ytelse

+ Lydkvalitet

+ Stort sett stillegående

- Batteritid

- Pekeplateknapper

- Varierende spillytelse

- Treg snurredisk

PEN: Bruken av lyse flater i børstet aluminium gjør Toshiba Satellite P50t-B-10K til en pen PC.
PEN: Bruken av lyse flater i børstet aluminium gjør Toshiba Satellite P50t-B-10K til en pen PC. Foto: Andreas Jahren, HjemmePC

Det er et megapikselrace på skjermene på bærbare PC-er, og som en foreløpig kulminasjon er Toshiba på topp med en 15-tommer med 4K UHD-oppløsning. Det vil si at skjermen viser mer enn 8 millioner piksler. Panelet er kalibrert fra fabrikk, så det er ingen tvil om at skjermen plasserer seg helt i toppklassen. Det samme pikselracet ser vi også i markedet for nettbrett, der Samsung har tatt ledelsen med nettbrettet Galaxy Tab S.

Underholdningsmester

Toshibas 15-tommer er en underholdningsmaskin, og da gjør det ikke så mye at skjermen har ekstremt blank front. Refleksjoner vil forekomme selv om lysstyrken er god, men sitter man stort sett hjemme kan man begrense problemet.

Skjermbildet er ekstremt skarpt, og høyoppløst video har sjelden sett bedre ut. Fargegjengivelsen er bred og meget korrekt, og det følger med et program for å justere fargen slik at den gjengis som det var tenkt når man ser på film. IPS-panelet sørger for gode innsynsvinkler og kontrast og sortnivå i toppklasse.

En ulempe med så høy oppløsning er at Windows må skalere innholdet for at det skal bli leselig. Windows er bedre på skalering enn tidligere, men fortsatt blir enkelte ting enten grøtete og utydelige, eller veldig smått.

Designet er lyst med flater i børstet aluminium, og har et uttrykk som ligner det vi tidligere har sett fra Toshiba.

Dette er en dyr maskin, så vi ble litt overrasket over å finne plast på bunnen av basen, men den er likevel solid.

Jakter du på en kraftig underholdnings-PC, bør du også se på ASUS ROG G750JM (T4012H) som vi har testet her. Den har ikke høyoppløst skjerm, men mye annet å by på.

GOD SKJERM: Skjermen på P50t er ekstremt god på alle måter, men Windows har fortsatt problemer med å skalere riktig når oppløsningen er høy.
GOD SKJERM: Skjermen på P50t er ekstremt god på alle måter, men Windows har fortsatt problemer med å skalere riktig når oppløsningen er høy. Foto: Andreas Jahren, HjemmePC

AMD-grafikk

GOD: Pekeplaten er god, men de integrerte museknappen har en plastaktig følelse.
GOD: Pekeplaten er god, men de integrerte museknappen har en plastaktig følelse. Foto: Andreas Jahren, HjemmePC

Spesifikasjoner: Toshiba Satellite P50t-B-10K

 • Prosessor: Intel Core i7-4700HQ
 • Grafikk: AMD Radeon R9 M265X
 • Grafikk: Intel HD Graphics 4600
 • RAM: 8 GB
 • Lagring: 1000 GB, 5400 rpm
 • Skjerm: 15,6 tommer, IPS, blank
 • Oppløsning: 3840*2160 piksler
 • Trådløst: 802.11ac a/b/g/n, Bluetooth
 • Ethernet: 1000 Mbp/s
 • Kamera: 2 megapiksler
 • OS: Windows 8.1 64-bit
 • Vekt: 2,3 kg

Innmaten er kraftig med i7-prosessor og AMD-grafikk i mellomklassen.

Man kan naturligvis glemme å spille i 4K, men full HD med redusert bildekvalitet går som oftest bra, selv om vi opplevde store variasjoner.

8 GB minne duger til de fleste oppgaver, og en stor snurredisk sørger for bra med lagringsplass lokalt. Den snurrer bare med 5400 rpm, så responsen bli temmelig daff når den må jobbe.

Som oftest er Toshiba P50t så godt som lydløs, og når man spiller er viftelyden lett å overse. Den blir bare lunken på undersiden, mens den ved last blir veldig varm på høyresiden ved utblåsningen.

Fire USB-porter av kjappeste sort, HDMI, trådløst ac-nettverk og Gigabit-nettverk duger bra. Mange av tilkoblingene er plassert på høyresiden av håndleddsstøtten, der de lett kommer i veien hvis man bruker ekstern mus.

Driftstiden med batteri er svak med litt over halvannen time ved variert hjemmebruk.

Harman/Kardon har levert høyttalerne, og den er kort og godt bedre enn vi har hørt fra de fleste andre maskiner.

Tastaturet har flate taster av flistypen og kommer med lys. Det har god plass mellom tastene, men ullent anslag og noe kort vandring gir bare middels god skrivekomfort.

Pekeplaten er presis, men de integrerte museknappene har litt plastfølelse. Pekefunksjonen på skjermen fungerer ypperlig.

Konklusjon

Foto: Andreas Jahren, HjemmePC

Som underholdningsmaskin og stasjonærerstatter er Toshiba P50t meget god.

VARM: Skjermen er ekstremt blank, og da hjelper det ikke alltid at lysstyrken ligger over gjennomsnittet. Den blir dessuten veldig varm i området rundt viftegrillen, og der kan man fort ha hånden hvis man bruker ekstern 
mus.
VARM: Skjermen er ekstremt blank, og da hjelper det ikke alltid at lysstyrken ligger over gjennomsnittet. Den blir dessuten veldig varm i området rundt viftegrillen, og der kan man fort ha hånden hvis man bruker ekstern mus. Foto: Andreas Jahren, HjemmePC

Vi skulle gjerne hatt brikkedisk (SSD) og bedre batteritid, men det beste er naturligvis skjermen.

Den er superb på alle måter og har man lyst på 4K man kan ta med seg er det enn så lenge ingen alternativer.

Les også:

Slik er Microsoft Surface Pro 3

Tundra L3010: Prisgunstig kraftplugg

Er klattlading farling? Svaret får du her

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning