Microsoft Explorer Mini Mouse

Sjekk denne traktormusa!

Denne musen har "firehjulstrekk". Microsofts BlueTrack-teknologi gjør at denne musen tåler alle slags underlag.

BLÅTT LYS: Microsoft har tatt i bruk et mer uniformert lys (blått) for å kunne lese av underlaget på en bedre måte.
BLÅTT LYS: Microsoft har tatt i bruk et mer uniformert lys (blått) for å kunne lese av underlaget på en bedre måte. Foto: Foto: Microsoft
Publisert Oppdatert
ENKEL: Explorer Mini Mouse har to knapper og skrollehjul. På venstre side finnes to funksjonsknapper som kan programmeres om du laster ned en ny driver fra Microsofts nettsider.
ENKEL: Explorer Mini Mouse har to knapper og skrollehjul. På venstre side finnes to funksjonsknapper som kan programmeres om du laster ned en ny driver fra Microsofts nettsider. Foto: Foto: Microsoft

- Dette er musenes svar på firehjulstrekk. Ordene tilhører utviklingssjefen i Microsoft og siteres av Marco Stenwall i Microsoft som presenterer Microsofts nyvinning på musefronten: BlueTrack.

Les også: Brettbar designmus

For det skjer en viss utvikling også innen museteknologi. Microsoft hevder at deres BlueTrack-teknologi gjør at du kan bruke musen på nær sagt hvilket som helst underlag. BlueTrack skal kombinere kraften til de optiske musene, med presisjonen til lasermusene. Du har kanskje av og til opplevd at en optisk mus på et noe uryddig skrivebordsunderlag hopper og danser og er nesten umulig å styre. Med BlueTrack har Microsoft forbedret optikken samt at de bruker et annet (blått) og mer uniformt lys for å lese av underlaget. Dette gjør at BlueTrack-mus skal takle de fleste underlag.

Ekstreme underlag

I praksis viser det seg også at BlueTrack-musen fra Microsoft takler de meste ekstreme underlag: Alt fra papir, duker til kjøkkenbord med sukker på. Du kan til og med bruke låret ditt som underlag. Dette er virkelig en ekte "traktormus".

Når det gjelder den ergonomiske utformening er Explorer Mini Mouse for liten for våre relativt normale kontorhender. Som en tilleggsmus på reise vil den være grei nok, men som en permanent mus for menn med normale hender er ikke å anbefale. Musen finnes også i en større størrelse og da heter den bare Explorer Mouse.

For den feminine delen av befolkningen vil den nok slå bedre an. Tilkobling til PC skjer via en egen enhet som stikker inn i USB-porten. Drivere installerer seg selv. Det bør ikke være noen installasjonsproblemer med denne musen. USB-enheten har en egen "parkeringsplass" under musen som kan brukes under transport. Her festes den med en magnet.

Funksjonsknapper

I tillegg kan du laste ned en driver/programvare (Intellipoint) fra Microsoft sine nettsider om du ønsker en mer avansert konfigurasjon enn standardinnstillingene. Musen kommer med standard høyre/venstre-museknapp med rullehjul i midten. I tillegg har den to funksjonsknapper på vestre side (for tommel). Musen bruker et vanlig AA-batteri.

LESER BREDERE: En av forbedringene med BlueTrack-teknologien er at et større areal av underlaget leses. Det gjør at musen bedre klarer å tolke underlaget og gir en bedre respons.
LESER BREDERE: En av forbedringene med BlueTrack-teknologien er at et større areal av underlaget leses. Det gjør at musen bedre klarer å tolke underlaget og gir en bedre respons. Foto: Foto: Microsoft
PRESIS: Vi opplevde musen som både rask og presis.
PRESIS: Vi opplevde musen som både rask og presis. Foto: Foto: Microsoft
BATTERI: Explorer Mini Mouse bruker et vanlig AA-batteri.
BATTERI: Explorer Mini Mouse bruker et vanlig AA-batteri. Foto: Foto: Microsoft

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning