Tundra L3010

Prisgunstig kraftplugg

Norske Tundra er tilbake med kraftplugger til hyggelige priser. Vi har testet en som gjør det meget bra på de fleste områder.

KRAFT: Tundra er tilbake med en prisgunstig kraftplugg.
KRAFT: Tundra er tilbake med en prisgunstig kraftplugg. Foto: Andreas Jahren, HjemmePC
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Kvalitetsfølelse

+ Pris

+ Ytelse

+ Matt skjerm

- Prosessoren strupes litt

- Batterilevetid

Den norske nettbutikken PS Data lagde for noen år siden datamaskiner under merkenavnet Tundra. Nå er Tundra tilbake hos PS.no med en prisgunstig spill-PC som blant annet skal konkurrere mot Asus ROG G750JM, som er en relativt rimelige og kraftig spill-PC.

Dagens testmaskin er en Tundra med 15-tommers skjerm, kraftig innmat og diskret design. Til å være en meget kompetent spillmaskin gjør utseendet lite ut av seg med svart over det hele, kun ispedd enkelte kromdetaljer. Designet skjuler også at dette er en ganske stor maskin.

Chassiset kommer fra MSI og byggekvaliteten er overbevisende. Det er lite knirk ved normalt håndtering og basen er stabil med få myke områder. Unntaket er området under det optiske drevet, som man kan klemme litt sammen. Lokket og skjermen er stabil og vi klarte ikke å få gjennomslag, noe som lover godt hvis man ikke bare har tenkt å bruke maskinen som stasjonærerstatter.

Vår Tundra har en firekjernes Core i7, greit med minne til sultne programmer og Nvidia-grafikk basert på den splitter nye Maxwell-arkitekturen. Den etterfølger Kepler og er kraftigere og mer strømgjerrig enn forgjengeren. Våre tester viser at den yter ganske tett opptil forrige generasjons toppmodell. Det vil si at innmaten er kraftig nok til å ta unna alt fra vanlig, tung hjemmebruk til de heftigste spillene uten at man må fire spesielt mye på kvalitet og detaljnivå.

For å sammenligne ytelsen på denne mot tilsvarnede spill-PC-er, kan du også ta en kikk på vår store test av bærbare spill-PC-er fra tidligere i år.

Het prosessor

Stresstesten vår gjorde at prosessoren senket hastigheten litt etter noen minutter for å unngå overoppheting. Spilltestene viser at det har lite innvirkning på ytelsen.

Trolig merker man det når alle kjernene belastes maksimalt over tid. Ellers gir en stor snurredisk god lagringsplass, men litt daff respons når den må hente data. Heldigvis er det enkelt å oppgradere til brikkedisk med mSATA-grensesnittet. Man finner det vanligste av tilkoblinger men heller ikke mer.

Likevel er nok HDMI, VGA og fire USB-porter, der to er av nyeste sort, nok for mange hjemmebrukere. Batteritiden inviterer ikke til de store utfluktene, så for de fleste passer nok L3010 best innenfor hjemmets fire vegger. Dersom PC-en likevel kun skal brukes hjemme, bør du også se på en stasjonær PC, som for eksemepel denne stille spill-PC-en fra Komplett.

Når man spiller eller maskinen jobber tungt med andre oppgaver er viftelyden godt hørbar. Det er heldigvis ingen ulyder, bare et sus, og viften reduserer hastigheten fort når belastningen minker. Den blir veldig varm på venstresiden ved viftegrillen, men bare når den jobber hardt.

Spesifikasjoner: Tundra L3010

Prosessor: Intel Core i7 4700MQ

Grafikk: Nvidia GeForce GTX 860M

Grafikk: Intel HD Graphics 4600

RAM: 8 GB

Lagring: 1000 GB, 7200 opm

Skjerm: 15,6 tommer, TN, matt

Oppløsning: 1920*1080 piksler

Trådløst: 802.11 b/g/n, Bluetooth

Ethernet: 1000 Mbp/s

Kamera: 0,9 megapiksel

OS: Valgfritt (Windows 8.1 64 bit)

Vekt: 2,47 kg

Laveste nettpris: 7790 kroner

hos ps.no

Fin skjerm

Skjermen er middels lyssterk og siden den har matt belegg er den leselig under de fleste lysforhold. Panelet er av TN-typen og ser ut til å ha meget høy kvalitet. Innsynsvinklene er ganske vide så flere kan se på skjermen samtidig. Vi synes fargene gjengis meget bra og sortnivået er en underholdningsmaskin verdig.

Lyden fra de innebygde høyttalerne er god, men det mangler bass. Det som gjengis høres uansett luftig og uanstrengt ut.

Tastaturet er godt å skrive på og piltastene har full størrelse. Linjeskift-tast som ligger er litt irriterende, og det mangler også meny-tast for dem som bruker det. Pekeplaten er av klikketypen, og den fungerer bra. Både taster og pekeplate er relativt stillegående.

Konklusjon

Tundra L3010 er en skikkelig kraftplugg for et variert bruksområde. Det den mangler av tilkoblinger og batteritid, tar den igjen på ytelse og en hyggelig pris, og det er svært viktig for mange.

Les også:

Musikk til svømmeturen? Test av vanntett MP3-spiller

13 funksjoner du kan skru av på iPhone

Denne skal utfordre Sonos

Testresultater for Tundra L3010.
Testresultater for Tundra L3010.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning