Spesifikasjoner: Sony Walkman NWZ-W273S

  • Lagringsplass: 4 GB (kommer også i versjon med 8 GB)
  • Musikkformater: MP3, AAC, WMA, L-PCM.
  • Vanntett: Ned til 2 meter
  • Vekt: 29 g
  • Oppgitt batteritid: 8 timer avspilling
  • Full opplading: 1,5 timer

Kort sagt:

+ God lyd

+ Sitter godt fast under trening


- Noe støy ved bevegelse (lydsmitte), spesielt når man jogger

Sony har ikke gitt opp Walkmanen, selv om det er en stund siden glansdagene på 80-tallet. Vi Menn har hatt den siste utgaven på testbenken, en vanntett sportsmodell - perfekt for trening i våte omgivelser, og faktisk også svømming.

For å gå rett på sak: Vi synes Sony leverer det de lover på de to viktigste områdene; lydkvalitet og komfort. Spilleren sitter svært godt over ørene. Den festes med en fleksibel bøyle bak hodet og kan strammes inn så den sitter stramt. Der sitter den godt, og det er ingen ledninger som

henger ned og forstyrrer det du måtte holde på med. Lydkvaliteten mener vi også er veldig god i denne spilleren. Musikken låter åpen og detaljert. Bassen er ikke ekstremt kraftig, men god nok, og detaljene i alle deler av spekteret kommer godt fram. In ear-proppene stenger samtidig ut veldig mye av omgivelseslyden, noe som gjør at musikken kommer fullt til sin rett. Flott på treningssenteret, men også litt farlig dersom du ferdes i trafikken når du trener.

Noen minus har vi også notert oss gjennom testperioden. Den største er at det blir en del ubehagelig bevegelsesstøy i proppene - særlig når du jogger (og også til dels når du går i normalt tempo). Vi synes også noen av knappene er for små og harde. Det kommer som et irritasjonsmoment på toppen av den irriterende innlæringsfasen hvor du må prøve å huske hvor riktig knapp befinner seg.

Så føles det kanskje også litt gammeldags å måtte laste inn musikken i et begrenset minne og forholde seg til denne, uten å kunne velge mellom all tilgjengelig musikk på Spotify eller Wimp.

Konklusjonen er likevel at dette er et godt produkt til det den er tenkt til - trening og utendørsaktivitet.

Les også:

Slik tar du bilder som selger

Er klattlading skadelig?

Nå gjør du et godt kjøp av fjorårets toppmobiler

TÅLER VANN: Walkmann-modellen NWZ-W273S fra Sony tåler at du tar den med deg på svømmeturen.=

TÅLER VANN: Walkmann-modellen NWZ-W273S fra Sony tåler at du tar den med deg på svømmeturen. © Sony

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Sony
Pris 658

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!