Microsoft SkyDrive blir OneDrive

Nytt navn på viktig tjeneste

Microsofts skylagringstjeneste SkyDrive bytter i dag til OneDrive og blir samtidig tilgjengelig for alle med nettbrett og mobil med Android.

LAST OPP: Anne Jensen i Windows-teamet i Microsoft håper flere tar i bruk muligheten for automatisk opplasting av bilder i OneDrive. Her med OneDrive-appen på Windows 8 i Modern UI-drakt.
LAST OPP: Anne Jensen i Windows-teamet i Microsoft håper flere tar i bruk muligheten for automatisk opplasting av bilder i OneDrive. Her med OneDrive-appen på Windows 8 i Modern UI-drakt. Foto: Hallvard Lunde, HjemmePC
Publisert Oppdatert
PÅ ANDROID: I dag er OneDrive også tilgjengelig for Android. Appen ble lansert for iOS (iPhone og iPad) i fjor høst.
PÅ ANDROID: I dag er OneDrive også tilgjengelig for Android. Appen ble lansert for iOS (iPhone og iPad) i fjor høst. Foto: Skjermbilde, HjemmePC

SkyDrive har vært Microsoft skylagringstjeneste, som med Windows 8 også fikk en mer sentral rolle i Microsofts sitt økosystem, der en av oppgavene til SkyDrive blant annet har vært å synkronisere brukernes innstillinger på tvers av ulike Windows 8-enheter.

I fjor ble det klart at Microsoft måtte skifte navn på SkyDrive på grunn av rettighetsproblematikk knyttet til SkyDrive-navnet. I januar offentliggjorde Microsoft det nye navnet, OneDrive, som nå over 250 millioner brukere må forholde seg til fra og med i dag.

Foruten nytt navn blir OneDrive også tilgjengelig på Android. Skylagringstjenesten til Microsoft ble tilgjengelig for iOS i november i fjor. Den nye Android-appen får også støtte for automatisk opplasting av bilder, en funksjon skylagringstjenesten Dropbox har tilbudt lenge.

SkyDrive en stund til

Selv om Microsoft offisielt endrer navn til SkyDrive i dag, så vil SkyDrive-navnet henge med ennå en stund. Siden SkyDrive er en tjeneste som er tett integrert i Windows 8, så må det en oppdatering av selve operativsystemet før navneendringen får effekt på PC-er med Windows 8.

Mange lagrer kun lokalt

Med gratis lagring (7 GB) og automatisk opplasting fra både Window, iOS og Android, håper Microsoft flere tar i bruk denne funksjonen.

- En undersøkelse viser at blant dem som kjenner til konseptet skylagring, så er det fortsatt 77 prosent som kun har lagret informasjon lokalt på én digital enhet, sier Anne Jensen i Windows-teamet hos Microsoft.

Samtidig sier 69 prosent i den samme undersøkelsen at de heller vil miste selve enheten, som en mobil eller nettbrett, enn informasjonen som er lagret på enheten.

NSA skal ikke kunne snoke

- Kan vi være sikre på at informasjon vi lagrer på OneDrive ikke kan snokes på av NSA og andre?

Ja, svarer sikkerhetssjef i Microsoft Ole Tom Seierstad. Han sier at Microsoft nå krypterer all data ved opp og nedlasting til sine egne servere og de nå også krypterer trafikk mellom egne datasentre på linjer som ikke er koblet til internett. Det siste kom på plass etter avsløringene om at NSA skulle ha tappet informasjon fra denne typen forbindelser.

Slik får du mer gratisplass

7 GB lagringsplass gratis er det du får om du registrerer deg som bruker av OneDrive i dag. Men du kan få opp til 8 GB ekstra - totalt 15 GB gratis lagring. Du får 3 GB ekstra lagringskapasitet om du skrur på autoopplasting og du får inntil 5 GB ekstra lagringsplass om du verver nye brukere til OneDrive (500 MB per nye bruker).

Les også:

13 skjulte perler i Windows 8

Denne smarte dingsen bør du pakke med i kofferten

Se hva denne Windows 8 PC-en kan gjøre!

ONEDRIVE: SkyDrive bytter navn i dag til OneDrive.
ONEDRIVE: SkyDrive bytter navn i dag til OneDrive. Foto: Skjermbilde, HjemmePC

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning