Microsofts oppgraderingstilbud for Windows 8 er klart

Nå kan du kjøpe PC med Windows 8

Skal du kjøpe PC nå må du passe på å få med muligheten for å oppgradere til Windows 8.

NETBRETT: Asus har nylig lansert et spennende 11,6 tommers stort Windows 8-nettbrett. Med på kjøpet følger tastatur som gjør hele enheten om til en liten og lett bærbar PC.
NETBRETT: Asus har nylig lansert et spennende 11,6 tommers stort Windows 8-nettbrett. Med på kjøpet følger tastatur som gjør hele enheten om til en liten og lett bærbar PC. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert
ALT-I-ETT: Dette er Asus nye alt-i-ett PC, ASUS Transformer AiO, som blir en fingerstyrt PC med 18,4 tommers skjerm.
ALT-I-ETT: Dette er Asus nye alt-i-ett PC, ASUS Transformer AiO, som blir en fingerstyrt PC med 18,4 tommers skjerm. Foto: Produsent

I løpet av høsten, trolig i oktober, lanseres Microsofts nye operativsystem for datamaskiner, Windows 8.

For noen dager siden ble også Microsofts oppgraderingsprogram klart. Dette er et program som skal bidra til at forbrukere som kjøper en ny PC i forkant av Windows 8-lanseringen ikke føler seg lurt - og hindre at PC-salget stopper helt opp i forkant av lanseringen.

Det betyr at du som forbruker alt nå kan sikre deg en PC med Windows 8, men du får ikke den nye versjonen før den blir lansert senere i høst. Du må også selv oppgradere PC-en du kjøper til den nye Windows-versjonen.

For hvem

Tilbudet gjelder for alle (ikke bedrifter) som kjøper en «kvalifisert» PC. For å være kvalifisert må du ha kjøpe en PC med en gyldig versjon av Windows 7 i perioden 2. juni i år og 31. januar 2013. I tillegg må du registrere deg for å motta tilbudet på denne nettsiden senest 28. februar 2013. På den samme nettsiden får du også vite alt du trenger å vite om programmet. Oppgraderingstilbudet er ikke gratis, men koster 119 kroner.

Versjoner

Versjonen du blir oppgradert til er Windows 8 Pro, som er den mest avanserte av de to Windows-versjonene som blir tilgjengelig for vanlige forbrukere. I tillegg kommer det en versjon for mindre enheter, som nettbrett. Denne versjonen vil kun bli solgt ferdig installert på produktene den selges sammen med.

Hvorvidt det blir et rimeligere eller et gratis oppgraderingstilbud til den enkleste Windows 8-versjonen har vi ikke fått bekreftet hos Microsoft.

- Det gjeldende oppgraderingstilbudet gjelder kun Windows 8 Pro, sier direktør for Microsoft Windows Group i Norge, Christian Almskog.

Du kan se forskjellen i de ulike Windows-versjonene i denne bloggen fra Microsoft.

Prøv Windows 8 nå

For å unngå tidligere tabber, har Microsoft med Windows 8 gjennomført det som trolig er den største uttestingen av en Windows-versjon noensinne. Tidlige versjoner, også kalt betaversjoner, av operativsystemet har vært tilgjengelig siden september 2011 og for noen dager siden lanserte Microsoft en såkalt Release Preview av Windows 8.

Dette er mer eller mindre en ferdig utgave av Windows 8. Det som gjenstår på denne er nok bare feilretting av kritiske feil og en generell finpuss. Ønsker du å teste ut Windows 8 kan du altså gjøre det ved laste ned Windows 8 Release Preview fra denne nettsiden. Husk at om du tester ut Windows 8 og senere ønsker å gå tilbake til ditt tidligere operativsystem, så må du installer det på nett fra gjenopprettings- eller installasjons DVD-en som du brukte første gang du installerte den aktuelle versjonen.

Les også:

Kraftig PC med Ivy Bridge

Dyrt, men godt hodesett

Toppkarakter til denne handsfriløsningen

ARM: Asus Tablet 600 får RT-versjonen av Windowws 8 og er et nettbrett med 10 tommers skjerm. Også dette nettbrettet får tastatur til å docke nettbrettet mot.
ARM: Asus Tablet 600 får RT-versjonen av Windowws 8 og er et nettbrett med 10 tommers skjerm. Også dette nettbrettet får tastatur til å docke nettbrettet mot. Foto: Produsent

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen