Acer Aspire V 13 (V3-371-53QX)

Lett og lekker

Acer har kombinert design, lav vekt og byggekvalitet på en gjennomført måte med nye Aspire V 13. Den mangler litt på skjerm og tilkoblinger, men det tar den igjen på andre områder.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Slank

+ Lett

+ Bra priset

+ Kjølig

+ Matt skjerm

+ Batterilevetid

- Skjermytelse

- Pekeplate

- Tilkoblinger

TETT: Acer har for vane å kline taster helt inntil hverandre, for eksempel Shift- og <-tastene. Det går litt ut over presisjonen når man skriver, men i det store og hele er dette et godt tastatur.
TETT: Acer har for vane å kline taster helt inntil hverandre, for eksempel Shift- og <-tastene. Det går litt ut over presisjonen når man skriver, men i det store og hele er dette et godt tastatur. Foto: Tron Høgvold, HjemmePC

Med en matchvekt på rett over halvannen kilo, hyggelig pris og lang brukstid på batteri bør Acers nye 13-tommer være midt i blinken for mange som trenger en maskin på farten. Designen på vår Acer V 13 var sort over det hele, med mønster på lokket. Den kommer i hvit også, for dem som vil ha mer bling.

Byggekvaliteten er meget god. Chassiset er vridningsstabilt og plastplatene faste og fine. Til og med skjermlokket er steinhardt, for der er det brukt aluminium.

Den HD-oppløste skjermen har et TN-panel som er middelmådig på alle områder, og den egner seg derfor best for nettsider og kontorprogrammer. Det er ganske vanlig i denne prisklassen, men i motsetning til den gemene hop er fronten matt. Det betyr at refleksjoner ikke blir et stort problem, så selv om lysstyrken ikke er all verdens vil den fungere brukbart under de fleste lysforhold.

Synes du skjermen blir for liten, kan du ta en titt på vår test av Toshiba Satellite P50t-B-10K som er utstyrt med en stor 4K-skjerm.

Ok tastatur

Tastaturet har bra størrelse og tastene er lagt ut som fliser. Vandringen er litt kort, men trykkpunktet er fast, så skrivekomforten duger også for dem som skriver en del. Tastene lager lite lyd. Pekeplaten er en klikkplate som virker litt slarkete. Den er i overkant følsom for vår smak, men overflaten er behagelig glatt. Klikkefeltene er passe harde og lager et godt hørbart klikk når man trykker.

En oppdatert og strømgjerrig Core i5 fra Intel gjør susen i en kontormaskin som dette, og den viker heller ikke for tyngre hjemmeoppgaver som redigering. Spill går også, men som vanlig med Intels integrerte grafikk gjelder tommelfingerregelen om at eldre spill dras bedre enn nye. 8 GB minne er på plass og en snurredisk på 500 GB gir mye lagringsplass. Litt heft blir det av og til med en ren surredisk, men andre versjoner skal få brikkedisk.

Ved lett bruk er det stort sett bare harddisken som høres. Det skal mye til før viften høres godt og selv da er ikke lyden spesielt plagsom. Varme er heller ikke noe problem, for den skal jobbe en god stund man merker at det blir varmt på undersiden.

Jakter du på en enda letter bærbar PC, kan du kikke på nye Surface Pro 3 fra Microsoft. Den veier bare 1,1 kilo.

Knapt med tilkoblinger

Vi er vant til at skorter litt på tilkoblingene på såpass slanke maskiner, og Aspire V 13 er intet unntak. To USB-porter, der en er av kjappeste type er magert. HDMI er eneste mulighet for kobling til skjerm, mens kablet nettverk er en positiv overraskelse. Vi er litt skuffet over at det trådløse nettverket ikke støtter ac-standarden.

Lyden fra høyttalerne mangler bass og fylde, men musikk er faktisk ganske greit å lytte til hvis man ikke har andre alternativer. Lyden gjengis dessuten med godt lydtrykk uten at det blir masete.

SEIG: Acers rimelige ultraportable er en seig sliter for lange dager med mye skriving. Den har sine svakheter, men for dem som har et stramt budsjett og trenger en god kompanjong på farten er den absolutt verdt en titt.
SEIG: Acers rimelige ultraportable er en seig sliter for lange dager med mye skriving. Den har sine svakheter, men for dem som har et stramt budsjett og trenger en god kompanjong på farten er den absolutt verdt en titt. Foto: Tron Høgvold, HjemmePC

Konklusjon

Spesifikasjoner: Acer Aspire V 13 (V3-371-53QX)

 • Prosessor: Intel Core i5-4210U
 • Grafikk: Intel HD Graphics 4400
 • RAM: 8 GB
 • Lagring: 500 GB, 5400 opm
 • Skjerm: 13,3 tommer, TN, matt
 • Oppløsning: 1366 x 768 piksler
 • Trådløst: 802.11 n, Bluetooth
 • Ethernet: 1000 Mbp/s
 • Kamera: 0,9 megapiksel
 • OS: Windows 8.1
 • Vekt: 1,5 kg

Acers Aspire V 13 overbeviser på områder som er viktige for dem som trenger en lett og god maskin for enkle oppgaver på farten.

God batteritid, matt skjerm og bra tastatur er viktig, mens bra byggekvalitet og kompakt størrelse er bonuspunkter. Støyallergikerne blir også tilfredsstilt.

Hvis man kan leve med lav oppløsning, få tilkoblinger og smådaff snurredisk, er dette en flott kompanjong for studenter og andre som trenger en bærbar å ha med seg store deler av dagen.

Man får den dessuten i rimeligere versjoner, der prosessoren er svakere.

Les også:

Her er mobilen lader fra 0 tll 50 prosent på 30 minutter

Her er Sony Xperia Z3

Test: Microsoft Surface Pro 3

Testresultater for Acer Aspire V 13 (V3-371-53QX).
Testresultater for Acer Aspire V 13 (V3-371-53QX). Foto: HjemmePC

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning