Han har PC i bilen
Med PC og internett i bilen, får du nærmest uendelig med muligheter: GPS, nettradio, trafikkmeldinger, ryggekamera og hele musikksamlingen et klikk unna.



Glenn kjører Taxi for Taxi2 i Oslo, og tilbringer både arbeidsdager og netter i en Rover 78. Som musiker er han litt ekstra opptatt av musikk, og i tillegg er han opptatt av at den digitale hverdagen skal henge sammen.
- Med en PC i bilen er hverdagen mye lettere å få til å gå opp. Nå har jeg tilgang til musikken på maskinene hjemme selv om jeg sitter i bilen.
Jeg kan logge meg på PC-en hjemme, mens jeg er på jobb.
Alt er tilgjengelig uten at jeg trenger å forlate setet.
Les også: Test av Panasonic Lumix FS7 - Best i test
Tavle-PC
Mange av passasjerene til Glenn reagerer på PC-en som henger i midtkonsollen.
Han har valgt en 12-tommers tavle-PC (tablet) fra HP, som er festet til dashbordet med borrelås. PC-en har en berøringsfølsom skjerm som kan vris rundt.
Fordelen er at man bare trenger én strømkabel til skjerm og PC.
- Jeg har også forsøkt meg med en vanlig PC og en trykkfølsom skjerm fra Lilliput, men synes det fungerer vel så bra med en tablet.
Måten den er festet på gjør at det bare tar meg 1 minutt å koble den fra når jeg forlater bilen.
Strømmen får PC-en fra en adapter kjøpt på Clas Ohlson til rundt 500 kroner. Denne kobles i sigarettenneren, og fungerer sammen med ulike PC-modeller.
Les også: Test av HTC Magic
Internett under panseret
Litt av vitsen med en PC i bilen, er alle de ekstra mulighetene internett gir.

Som taxisjåfør kan Glenn blant annet tilby oppdatert ruteinformasjon til kundene.
Internettilkoblingen sikres ved hjelp av et abonnement på mobilt bredbånd fra NetCom. Dette tar han imot gjennom en USB-dongel som han har han lagt under panseret.
- Denne plasseringen gir helt fin dekning, samtidig som det gir mindre stråling inne i bilen, sier Glenn.
Hvordan fungerer denne løsningen til å spille av musikk og nettradio over internett?
- Jeg klarer fint å streame musikk opp til 128 kbps, og da klarer den også å bufre opp et minutt eller to til man for eksempel kjører inn i en tunnel eller av andre grunner mister 3G-dekningen.
Det gir ingen perfekt lydkvalitet, men er bra nok til det anlegget jeg har i denne bilen. På 192 kbps sliter jeg noe mer.
Mobilen, en HTC tytn II, er koblet til PC-en.
Derfra styres den på PC-skjermen med det lille, og ifølge Glenn geniale, programmet MyMobiler (www.mtux.com).
Les også: Lad opp mobilen uten strøm
GPS
Når man har PC i bilen, brukes den naturligvis også til GPS-navigasjon.
Glenn bruker en liten GPS-enhet som kobles til PC-en via bluetooth. Denne har han plassert på en sklisikker matte på dashbordet.

Som programvare bruker han Microsoft AutoRoute.
- Programmet bruker lite prosessorkraft, og har enkle og oversiktlige kart, mener Glenn.
På førersetet mellom beina har Glenn festet et bluetooth-tastatur fra Apple med borrelås, og han har brukt programmene Workspace Macro Pro og Launch-n-Go til å lage snarveier til de mest brukte funksjonene.
På hurtigtastene han har opprettet har han klistret små korkklapper, så de er mulig å finne uten å se ned.
Innlogging på ulike nettjenester gjøres med fingeravtrykkleseren på PC-en, og det er programmet Bioscrypt Verisoft Access Manager som holder styr på passordene og knytter disse til fingeravtrykkleseren.
- Jeg leter også etter programmer som gjør at jeg kan styre mer av PC-en ved hjelp av stemmen.
Voxit Budgie er en utmerket norsk talesyntese som fungerer flott til å få lest opp tekst mens en kjører. Men for å styre PC-en med stemmen har jeg ikke funnet programmer som fungerer godt nok.
Les også: Minnepinnene tålte vaskemaskinen
Musikk
Når det gjelder musikk, så veksler Glenn mellom å spille musikk over nettjenesten shoutcast.com, og spille av lokalt lagret musikk. Shotcast tilbyr enormt med radiokanaler, sortert etter musikksjanger. Dermed er det nærmest umulig å gå tom for musikk.
- I tillegg har jeg lagret en rekke spillelister på PC-en, som jeg tilpasser hvilke passasjerer jeg har i bilen. Jeg ser an kundene, og spiller musikk jeg tror de liker, sier Glenn.

- Programmet Foobar2000 er bra, fordi det er så lett å tilpasse.
Det er oversiktlig, og gir mulig for å øke skriftstørrelsen slik at det er lett å bruke med fingrene på skjermen. I tillegg sender det musikken utenom equalizeren i operativsystemet, så jeg har mer kontroll over lydkvaliteten.
Et tredje alternativ er å bruke tjenesten LogMeIn til å hente over eller streame musikk fra PC-en hjemme over internett.
Lyden blir sendt til bilstereoen gjennom en FM-sender, for å slippe å gjøre fysiske inngrep i anlegget på bilen han kjører midlertidig.
Les også: Gratis programmer for fotoredigering
Webkamera
Mange som har PC i bilen, velger å sette opp et webkamera.
Det kan for eksempel festes i bakvinduet og brukes som ryggekamera.
Glenn bruker det derimot til å følge med på taxiens taksameter når han ikke er i bilen. Det kan også brukes som sikkerhetskamera når han kjører om natta.

- Ved å sende bilder fra webkameraet direkte til en server over nettet, kan jeg sikre meg at bildene ikke blir slettet. Det gjør at jeg kan føle meg litt tryggere når jeg kjører taxi i Oslo om natta, sier Glenn.
Les oså: Automatisk redigering av videofilmene dine. Fungerer det?