God middels

Nøktern allround-PC

PC-byggerne hos Multicom har kommet langt på vei, men fremdeles er det mer å lære.

Antec P182 - er et av de få kabinettene med valgfri spoiler...
Antec P182 - er et av de få kabinettene med valgfri spoiler... Foto: Foto: Nicholas Paulik
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ 1TB lagring

+ wi-fi

- Burde hatt bedre hovedkort fremfor tilleggskort

- tung

Multicom leverer en nøktern all-round PC som yter bra.
Multicom leverer en nøktern all-round PC som yter bra. Foto: Foto: Nicholas Paulik

Multicom

Spesifikasjoner:

  • Prosessor: C2D E8400
  • Harddisk: 1TB
  • Minne: 4GB DDR2-667
  • Skjermkort: GF 8800GT
  • Wi-fi: Ja
  • Vista: HomeP 32-bit

Multicom har stilt opp i de siste stasjonærtestene våre med maskiner som har lagt seg midt på treet. Maskinvaren inni har stått til stil med prisen, men sølvfargede Swing-kabinetter og litt slurvete bygging har trukket ned. Denne gangen har de valgt en helt annen stil og har bygget maskinen inn i det populære Antec Performance P182. Kabinettet har snappet opp mange av kundene som ikke liker de særskandinaviske modellene til Lian-Li. Harddisker og optiske drev monteres på en enkel måte ved hjelp av skinner. Du slipper ikke helt unna skrutrekkeren, men den er allikevel en drøm å bygge i. Ventilasjonen og støydempingen er velfungerende på P182, noe som gjør maskinen kald og stille. Multicom slipper derfor unna med å bruke Intels standardkjøler fremfor noe mer fancy. Strømforsyningen sitter i bunnen, noe vi liker svært godt fordi det holder innsiden ryddig selv uten modulær strømforsyning. Byggekvaliteten er svært solid, men det har også sine kostnader. Bare kabinettet i seg selv veier 14 kg, så spis grønnsakene dine fremover hvis du skal ha med maskinen rundt.

Kompromisser

Testsystemet ble levert med mus og tastatur, og med hele 1TB lagring måtte det gjøres kompromisser et sted for å få prisen ned i 8.395 kr. Hovedkortet ECS P35T-A er av den mer sparsomme sorten. Ytelsen er godkjent, men kortet mangler en del funksjonalitet vi har sett på som standard en stund. For å kompensere har Multicom blant annet puttet inn et firewire-kort og et bedre lydkort enn det integrerte. Aller helst burde de heller ha brukt et bedre hovedkort fra eksempelvis Asus, Gigabyte eller MSI, som ikke hadde trengt ekstra innstikkskort.

Allrounder

Igjen har Multicom siktet bra mot en nøktern allrounder. Hvis vi ser bort fra musa og tastaturet, som egentlig ikke var et kriterie, så sitter vi igjen med en ganske rimelig maskin som yter bra. GeForce 8800GT har vi hatt på testbenken tidligere i opptil flere varianter, og konklusjonen har alltid vært at det er et bra utgangspunkt for en billig spillmaskin.

Bidraget er som vanlig ikke direkte dårlig, men som med firewire-kortet er det et par byggevalg vi undrer oss over. Nettbutikkene er etter vårt inntrykk ganske dynamiske, så slike blundere burde være enkle å rette opp i.

Det er lenge siden vi har sett så mange kort sitte i en maskin. MEd et litt bedre utstyrt hovedkort kunne dette vært unngått.
Det er lenge siden vi har sett så mange kort sitte i en maskin. MEd et litt bedre utstyrt hovedkort kunne dette vært unngått. Foto: Foto: Nicholas Paulik

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen