Fleksibel kraftkar

Test: Dell Latitude D630

Skal du ha en Latitude D630 kan du velge nesten alt bortsett fra fargen. Mange konfigurasjonsmuligheter er en sikker Dell-formel.

Publisert Oppdatert

Dell Latitude D630

Spesifikasjoner:

  • Prosessor: Core 2 Duo T7250
  • Minne: 2GB DDR2
  • Oppløsning: 1280x800
  • Harddisk: 160 GB
  • Grafikk: Quadro NVS 135M
  • Vekt: 2,4 kg

Dell har det siste året vært besatt av farger, men Latitude har heldigvis sluppet unna. Dette er maskiner som er beregnet på kontorer og møterom uansett, så det viktigste med det mørkegrå og svarte designet er at det er funksjonelt. Her har Dell gjort en god jobb, for de har greid å gjøre det stilfullt også.

Undervurdert størrelse

Bærbare med skjermstørrelsen 14,1" er svært undervurderte og du bør ta en kikk hvis du skal ha med deg maskinen mye rundt. Det er fremdeles nok av plass innvendig slik at det ikke må gjøres kompromisser på ytelsen og skjermen er stor nok til å kunne leses av folk flest. Latitude D630 er i likhet med ThinkPad R61 et godt eksempel på en velutført 14,1", og som vi ser på scoren er ingen av dem sinker. D630 er høyere spesifisert og koster deretter. Ikke uventet kommer den ut bedre på ytelsestestene når den har et kraftigere skjermkort og 7.200 rpm harddisk. Sistnevnte gjør virkelig underverker for å holde responstiden nede og det er synd ikke flere produsenter også tilbyr disker med høyere omdreiningshastighet.

Bortgjemt

En ting som er verdt å merke seg er at du som privatbruker ikke kan bestille maskinen direkte på internett. Hvorfor Dell har valgt å gjemme vekk disse flotte maskinene har vi ikke fått noen god forklaring på. Løsningen er å ringe Dell direkte. Dette er stort sett en smertefri prosess, bare sørg for at selgeren tar utgangspunktet i månedens modell slik at all maskinvaren blir riktig. Ta allikevel en titt på nett for å se konfigurasjonsmulighetene, det er mange muligheter for både lavere og høyere spesifikasjoner enn det vi har testet nå. Blant annet kan du få skjermen med 1440x900-oppløsning, som er et stort pluss. Før du øker størrelsen på minne og harddisk bør du nok sjekke med en nettbutikk i stedet. Dell vet å ta seg betalt, så det kan være mye å spare på å oppgradere disse to komponentene selv.

Dell har i likhet med Lenovo truffet ganske bra når det kommer til utforming av maskinen. Latitude D630 er kanskje ikke fullt like pansret som ThinkPad R61, men den er mer enn godkjent solid og tåler at du står på lokket. Er du ute etter en portabel arbeidsmaskin og ikke vil drasse med deg en 15,4", bør dette være en sterk kandidat.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning