Strong Wi-Fi 1700 Mbit/s Connection Kit Duo

Turbo til nettverket

Strong har en fin løsning for deg som opplever hakking og ustabilt nettverk når du ser YouTube på nettbrettet eller Netflix på Apple TV. Helt perfekt er løsningen likevel ikke.

STERK: Strong har en sterk løsning om du trenger mer fart når du streamer film.
STERK: Strong har en sterk løsning om du trenger mer fart når du streamer film. Foto: Hallvard Lunde
Publisert Oppdatert

Strong Wi-Fi 1700 Mbit/s Connection Kit Duo er først og fremst en løsning for deg som har dårlig nettverksdekning i TV-benken og du streamer mye innhold som krever stor båndbredde og en stabil tilkobling. Selv sier Strong at produktet er laget for 4K-streaming. Mer om det om litt.

Kjent, men ukjent

Strong er en relativt ny aktør innen nettverksløsninger for privatmarkedet, selv om Strong har levert «TV-bokser» til RiksTV i flere år.

Vi har tidligere testet produktet «Range Extender» fra samme produsent. Et produkt som utvider rekkevidden på ditt eksisterende nettverk. Strong Connection Kit Duo 1700 Mbit/s, som vi når har på testbenken, er visuelt så å si identisk med «Range Extender» og den har noen av de samme funksjonene som «Range Extender»

Det er likevel en del forskjeller på disse to produktene. Mens «Range Extender» støtter både 2,4 og 5 GHz nett, så er «Connection Kit» et rent 5 GHz-produkt.

Les også: Slik utnytter du WiFi-signalet best

NETTVERK: Strong Connection Kit har to Ethernet-porter. Vi erfarte at vi fikk betraktelig bedre ytelse da vi bruke Ethernet-portene vs. kun en trådløs overføring.
NETTVERK: Strong Connection Kit har to Ethernet-porter. Vi erfarte at vi fikk betraktelig bedre ytelse da vi bruke Ethernet-portene vs. kun en trådløs overføring. Foto: Hallvard Lunde

Tillegg til nettverket

Det betyr at om du har en PC, mobil eller nettverk som ikke støtter 5 GHz-båndet vil du ikke kunne bruke «Connection Kit» som ditt eneste trådløse nettverk. Connection Kit er også (som «Range Extender») avhengig av en enhet som kan fungere som DHCP-server.

Spesifikasjoner: Strong Wi-Fi 1700 Mbit/s Connection Kit Duo

  • WiFi: 5 GHz bånd, 802.11 n/ac
  • Antenner: 4x4
  • Ethernet: 2 x 1 Gbit
  • Størrelse: 40 x 109 x 90 (bxdxh)
  • Vekt: 129 gram

Dette er en funksjon som normalt finnes i en vanlig ruter og i «ruterboksen» du har fått fra bredbåndsleverandøren din. Det betyr at du enten må ha en vanlig ruter eller du må være sikker på at du har en «boks» fra bredbåndsleverandøren din som også kan fungere som DHCP-server. I tillegg vil du til alle praktiske formål ville ha en trådløs ruter som også kan servere deg trådløst nettverk via 2.4 GHz-nettet.

Så, for å si det enkelt: «Connection Kit» vil nesten uansett være et tillegg til ditt eksisterende nettverk.

Laget for mediestreaming

Da er vi også kommet til kjernefunksjonen til «Connection Kit». Det er nemlig primært en løsning for streaming av krevende medieinnhold fra ruteren til TV-benken din. Ved hjelp av den trådløse AC-teknologien (5 GHz, 802.11 n/ac) og fire såkalte MIMO-antenner (kan håndtere flere datastrømmer inn/ut samtidig) og to stykker gigabit Ethernet-porter, så ligger mye til rette for gode hastigheter.

Stabil og god

Våre målinger var et godt stykke unna «reklamehastigheten» på 1,7 GBit/s. Vi klokket inn drøyt 400 Mbit/s på det beste da vi testet løsningen trådløst. I vår «TV-benk» målte vi først en hastighet på 100 Mbit/s da vi testet trådløst mot Connection Kit. Denne hastigheten økte til 400 Mbit/s da vi koblet oss til Connection Kit med en kabel. Det forteller oss løsningen fungerer og at du bør bruke nettverkskabel mot Connection Kit der det er mulig.

Hastigheten du kan oppnå mellom de to (eller flere) Connection Kit-enhetene vil avhenge av avstanden mellom enhetene og eventuelle hindringer som befinner seg mellom dem (vegger, møbler etc.).

400 Mbit/s er likevel mer enn god nok fart til å streame 4K-video. Netflix anbefaler for eksempel at man har en båndbredde på 25 Mbit/s for streaming av hva de kaller «Ultra HD»-kvalitet. Enkelte hevder at man trenger en overføringskapasitet på minst 20 Mbit/s for å få bra 4K-streaming, mens andre kilder nevner en båndbredde på over 32 Mbit/s.

Les også: Dette må du vite om SSD

Mesh

Også «Connection Kit» er utstyrt med såkalt mesh-teknologi, slik «Range Extender»-en fra Strong som vi har testet tidligere. Dette er en teknologi som gjør at jo flere bokser du kobler opp i huset ditt, jo mer stabil og bedre dekning får du. Mesh-teknologien kan også brukes for å føre fram nettverkssignaler til døde nettverkspunkter i huset ditt. Vi hadde bare to enheter å teste med, så i praksis fikk vi ikke testet mesh-teknologien. Til det bør man minst ha tre enheter. Verdt å merke seg er at «Connection Kit» og «Range Extenderen» ikke er kompatible «Mesh»-produkter. Fordelen med denne teknologien er at du ved å sette flere «Connection Kit» opp på en smart måte, kan du forlenge et godt trådløst signal selv helt frem til den mest fjerntliggende kjellerstue og loftstue.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning