Bygget som en stridsvogn

Test: Lenovo ThinkPad R61

R61 er en Lenovo ThinkPad tvers gjennom, og den koster heller ikke skjorta.

Publisert Oppdatert

Lenovo specs

Spesifikasjoner:

  • Prosessor: Core 2 Duo T7250
  • Minne: 2GB DDR2
  • Oppløsning: 1280x800
  • Harddisk: 160GB
  • Grafikk: GMA X3100
  • Minnekortleser: Ja
  • Vekt: 2,37 kg

Da Lenovo tok over ThinkPad helt fra IBM fryktet mange at serien ville endres til det ugjenkjennelige eller fordufte helt. At vi i dag sitter med en ThinkPad R61 som føles mer eller mindre ut som en ThinkPad fra fem år tilbake er ikke bare et bevis på at Lenovo har dedikert seg til å føre tradisjonen videre, men også at ThinkPad-oppskriften er svært velfungerende.

Slå spiker

Vi åpnet opp fronten på maskinen for å installere den ekstra 1GB minnebrikken Scribona sendte oss ved siden av og fikk se noe av innmaten på vår ThinkPad R61. Her er det verken tynt metall eller skralle plastrammer, snarere en kraftig ramme av magnesium som absolutt ikke lar seg bøye eller herses med. Slikt kommer godt med for at maskinen skal være holdbar og tåle mer støt enn gjennomsnittet. Vi anbefaler ikke å kaste maskinen i bakken med vilje, men skulle uhellet være ute er det større sannsynlighet for at ThinkPaden din overlever. Harddisken er godt beskyttet og har en egen fallsensor som slår harddisken av ved brå bevegelser, så om ikke annet holdes i hvert fall det viktige innholdet ditt intakt. Byggekvaliteten på Dell Latitude D630 er vi fornøyde med, men det er altså ThinkPad R61 vi ville slått spiker med.

Flere størrelser

Lenovo selger ikke maskiner direkte og har derfor ingen konfigurator à la Dell. I stedet velger du mellom ferdige oppsett. Fordelen er at du kan få maskinen svært raskt levert avhengig av hvor du bestiller fra, ulempen er at de tilgjengelige variantene også varierer på skjermstørrelse. Her er altså 14,1" bredformat, 15,4" bredformat og vanlig 15" blandet sammen selv om de alle heter ThinkPad R61(i). Prisklassen spenner fra ca. 6.000-12.000 kroner. Selv de lavest prisede modellene har gode spesifikasjoner og de fleste av funksjonene, så disse er høyaktuelle når dine klønete foreldre skal ha en ny bærbar.

Finn laveste nettpris her

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning