Bitdefender Antivirus Free Edition

Styr unna dette antivirusprogrammet

Bitdefender er taperen i vår test av antivirusprogrammer.

IKKE VÅR FAVORITT: Bitdefender er antivirusprogrammet som kommer dårligst ut i vår test.
IKKE VÅR FAVORITT: Bitdefender er antivirusprogrammet som kommer dårligst ut i vår test. Foto: Skjermbilde/Klikk Teknologi
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Det er vanskelig å finne noe positivt

- Ikke tilgjengelig i norsk språkversjon

- Mangler mulighet for fullstendig skanning

- Ikke effektivt mot virus

- Har nesten ingen konfigurasjonsmuligheter

Vi laster ned Bitdefender fra bitdefender.com, og velger språkversjon (engelsk). Lisensvilkårene aksepteres, men vi velger å ikke sende anonyme rapporter. Maskinen skannes via valget «Perform an initial system quickscan», og programmet startes med «Start- og Finish-knapper.

Kun sanntidsbeskyttelse

Maskinen må startes på nytt, og Bitdefender fortsetter installasjon og virusskanning etter omstart. Når programmet er ferdig installert, holder det på med skanningen i bakgrunnen. Bitdefender har faktisk ingen fullstendig skannefunksjon, men har kun sanntidsbeskyttelse, det vil si programmet finner virus etter hvert som det kjører i bakgrunnen. Programmet har kun hurtigskannfunksjon («Quickscan»), men denne kjører bare ved installasjon.

Må vente på virus

Vi finner informasjon om virus via «Quarantine» og «SHOW FILES» i programvinduet. Problemet er at vi må vente på at Bitdefender finner virus via sanntidsbeskyttelse, før informasjon om alle virus er tilgjengelig.

Bitdefender skryter av å ha nesten ingen konfigurasjoner, og skal derfor være svært enkelt å bruke - dette står skrevet i en tekst i selve programvinduet. Det eneste vi kan gjøre er å slå «Virus Shield» eller «Auto Scan» av eller på.

Effektivitet mot virus
Følgende virus blir oppdaget:

  • Cineeap
  • Blockandsurfz54.exe
  • Efalu.exe
  • Ifitg.exe
  • Xevaa.exe
  • Searchprotect

Bitdefender finner ikke farlige virus som ZBot. Datamaskinen klarer omstart etter fjerning av virus, men nettleseren Internet Explorer kan fortsatt ikke startes.

Konklusjon

Bitdefender mangler mulighet for fullstendig skanning, har nesten ingen konfigurasjonsmuligheter, er ikke særlig effektiv mot virus, og er ikke tilgjengelig i norsk språkversjon. Bitdefender er taperen i denne testen.

SANNTID: Bitdefender har et litt annet konsept enn de øvrige antivirusprogrammene i denne testen, ved at de kun tilbyr en sanntidsbeskyttelse.
SANNTID: Bitdefender har et litt annet konsept enn de øvrige antivirusprogrammene i denne testen, ved at de kun tilbyr en sanntidsbeskyttelse. Foto: Skjermbilde/Klikk Teknologi

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning