Nakenhackeren

Apple benekter at iCloud er hakket

Brudd på sikkerheten førte til at en rekke kjendisers private bilder ble spredt.

Foto: Lars Wærstad (Side3)
Publisert

Tidligere denne uken ble det kjent at en rekke kjendiskvinner hadde fått lettkledde bilder av seg selv lekket. 

Bildene skal stamme fra et massivt hackerangrep på kjendiskvinners mobiltelefon etter at de hadde lagret bildene i Apples iCloud.

- Ingen brudd på sikkerheten

Men nå avviser selskapet at dette har noe med iCloud å gjøre. De mener dette skjedde fordi noen spesifikt gikk etter kjendisenes kontoer.

- Våre undersøkelser har så langt ikke vist at det har vært noen brudd på sikkerheten i Apples systemer, dette inkludere iCloud og Find my iPhone. Vi vil fortsette å arbeide sammen med politiet for å forsøke å identifisere de kriminelle som var involverte, skriver selskapet i en uttalelse som er lagt ut på Businesswire.

- Våre kunders sikkerhet og privatliv er ytterst viktig for oss. Etter mer enn 40 timer med undersøkelser har vi avdekket at disse kontoene ble utsatt for et veldig målrettet angrep på brukernavn, passord og sikkerhetsspørsmål. 

Gizmodo skriver at dette uansett må være en pinlig fadese for Apple, spesielt fordi de har en stor dag neste uke, med tanke på lanseringen av iPhone 6.

- Grovt brudd

Blant de som fikk sine lettkledde bilder hakket er Oscar-vinneren Jennifer Lawrence.

- Dette er et grovt brudd på privatlivets fred, sa en talsmann for Lawrence til nyhetsnettstedet Huffington Post. Han la til at alle som sprer bildene, vil bli politianmeldt. 

Foruten henne skal det være bilder av Kaley Cuoco-Sweeting, Lea Michele, Kirsten Dunst, Teresa Palmer, Krysten Ritter, Jessica Brown-Findlay og Ali Michael samt Cara Delevingne for å nevne noen.

Denne saken ble første gang publisert 02/09 2014.

Les også