Drømmedamen Megan Fox:

«De grønne øynene ser på meg. Megan Fox tar det røde sukkertøyet ut av munnen og smører det rundt leppene sine. Vi har blikk-kontakt.»

Det er ikke først og fremst skuespillerprestasjonene som har gjort Megan Fox berømt.

<b>UNDERTØYSMODELL:</b> Megan Fox ser fortsatt fantastisk ut. Dette bildet la hun ut på Instagram tidligere i år.
UNDERTØYSMODELL: Megan Fox ser fortsatt fantastisk ut. Dette bildet la hun ut på Instagram tidligere i år. Foto: Instagram
Sist oppdatert

Det store Hollywood-gjennombruddet kom med «Transformers» i 2007. I en film overlesset med datagenererte bilder av roboter som gjør seg om til biler og fly, var det en jente av kjøtt og blod som fanget oppmerksomheten til de aller fleste. Det er noe med pene jenter og raske biler, og selv om filmen ikke var så mye å melde hjem om, var det ingenting feil med den digge dama som må hjelpe hovedrolleinnehaveren med motoren på sin Chevrolet Camaro.

I april året etter gikk hun helt til topps i FHMs årlige kåring av verdens mest sexy jenter, foran skuespillerkollegene Jessica Biel, Jessica Alba og Elisha Cuthbert. Kåringen ble utført online over hele verden, og hele ni millioner stemmer kom inn i 2008.

Mobbet

Megan Fox ble født i Oak Ridge, Tennessee. Hun hadde strenge, religiøse foreldre, og fikk knapt lov til å treffe venner eller ha en kjæreste. Hun hatet skolen, og har tidligere fortalt at hun gjerne spiste lunsj på toalettet for å unngå å bli dynket med ketchup av hevngjerrige jenter. Selv mener hun det hadde å gjøre med at hun likte best å omgås gutter, og at gutter likte å omgås henne.

Etter å ha drevet med dans og svømming, forsøkte hun seg på en «modell og talent-messe» i Sør-Carolina som 13-åring, der hun vant en rekke priser.

Dette inspirerte henne til å forsøke å få seg noen filmroller, og målet var å tjene nok penger til å komme seg vekk fra den strenge moren og stefaren.

<b>BIL-MEKANIKER:</b> Klassisk scene fra filmen «Transformers».
BIL-MEKANIKER: Klassisk scene fra filmen «Transformers».

Biroller

Allerede som 15-åring fikk hun en rolle i den romantiske rett-på-
dvd-tenåringsfilmen «Holiday in the Sun», med de jevngamle Olsen-tvillingene, Ashley og Mary-Kate, før det fulgte noen biroller i ulike TV-serier, deriblant «Two and a Half Men». Så ble det debut på kinolerretet da hun spilte mot Lindsay Lohan i «Confessions of a Teenage Drama Queen» i 2004, bare 18 år gammel. Da hadde hun allerede flyttet for seg selv, til Los Angeles.

Etter to sesonger i TV-serien «Hope & Faith», kom altså gjennombruddet i 2007, og vips var Megan Fox verdens mest sexy kvinne. I hvert fall ifølge diverse herremagasiner og kåringer.

<b>KLAR TIL HUGG:</b> Megan iført western-kostyme i filmen «Jonah Hex».
KLAR TIL HUGG: Megan iført western-kostyme i filmen «Jonah Hex». Foto: Moviestore/REX

Vanskelig å jobbe med

Utseendet er det lite å si på, men skuespillerprestasjonene har tidvis høstet kritikk. Parallelt med sexy-kåringene, vant hun også kåringer for elendige filmer og tvilsomt skuespill ved de såkalte
Raspberry Awards.

Det gikk også rykter om at Megan Fox ikke var enkel å ha med å gjøre på filmsettet heller, spesielt i forbindelse med «Transformers»-trilogien.

Hun skal blant mye annet ha sammenlignet Michael Bay med Adolf Hitler, mens andre som jobbet på filmene skrev et åpent brev der de forsvarte regissøren, og ga Megan det glatte lag. Her ble Fox omtalt som en primadonna og bortskjemt jentunge, som var grusom å jobbe med. Sammenligningen mellom Michael Bay og Hitler ble avfeid med et syrlig stikk til Megan: «Vi tviler på at hun i det hele tatt vet hvem Hitler var».

Etter kranglingen med regissøren ble Megan droppet fra treeren, uten at det hadde noe å si for den ferdige filmen. Ikke at de to første var noen enorm suksess heller, men den tredje tviler vi nesten på at noen har sett.

Det ser altså ut til at Megan kan være mildt sagt vanskelig å jobbe med.

<b>GODTERI:</b> Man kan jo skjønne at norske journalister får problemer med konsentrasjonen. 
GODTERI: Man kan jo skjønne at norske journalister får problemer med konsentrasjonen.  Foto: Faksimile fra MANN

Betatt journalist

Dette hindret imidlertid ikke den norske journalisten (og tidvis bidragsyter til Vi Menn) Aleksander Bergan i å bli ganske så betatt, da han møtte frøken Fox i forbindelse med lanseringen av «Transformers 2»:

«De grønne øynene ser på meg. Megan Fox tar det røde sukkertøyet ut av munnen og smører det rundt leppene sine. Vi har blikk-kontakt. Hun bruker sukkertøyet omtrent som en leppestift. Frem og tilbake på underleppa, så på overleppa. Hun gjør det på en sensuell og forførende måte. Så smiler hun. Du vet … på den måten noen få utvalgte kan smile når de vet at de har din fulle oppmerksomhet. Nevnte jeg at hun så på meg?» het det i artikkelen, som ble publisert i magasinet MANN.

Bergan ble altså bergtatt, og det har vi full forståelse for.

<b>SKJORTEVEGRING:</b> Megan liker tydeligvis ikke å være påkledd.
SKJORTEVEGRING: Megan liker tydeligvis ikke å være påkledd. Foto: Faksimile fra MANN

Skrekk og skilpadder

Megan forsvant altså ut av «Transformers»-filmserien, men hun skulle få sjansen i flere andre filmsjangere med appell for unge menn. Deriblant skrekk-komedien «Jennifer’s Body», og ikke minst i den kvinnelige hovedrollen i «Teenage Mutant Ninja Turtles». Ikke akkurat Oscar-vinnere, noen av dem, må vi vel kunne si.

Av andre mer kjente filmer har Megan vært å se i for eksempel «The Dictator» og «This is 40», men de siste årene har det vært langt mellom de store rollene. Neste år er hun imidlertid aktuell med hele fire filmer, deriblant en med Bruce Willis og en annen med Andy Garcia.

<b>SMARAGDGRØNT:</b> Blikket som fanger. 
SMARAGDGRØNT: Blikket som fanger.  Foto: Faksimile fra MANN

Rapper

På privaten var Megan kjæreste med Brian Austin Green, kjent fra «Beverly Hills 90210». De to hadde et av-og-på-forhold mellom 2004 og frem til deres foreløpig siste separasjon i mai i år, med tre sønner som resultat.

De grønne øynene ser på meg. Megan Fox tar det røde sukkertøyet ut av munnen og smører det rundt leppene sine.
Vi har blikk-kontakt.

Men før noen nå får opp håpet, og booker flybilletter til Los Angeles, fortalte hun allerede i juni at hun hadde fått seg ny kjæreste, en 30 år gammel rapper som kaller seg for Machine Gun Kelly. De offentliggjorde forholdet noen uker etter at Megan opptrådte i rapperens musikkvideo. Eksepsjonelt bra casting av Machine Gun Kelly, altså.

Skal du ha håp om å møte Megan Fox ansikt til ansikt, ser det altså ut til at du har to valg: Bli en poetisk anlagt norsk journalist, eller en rapper som lager musikkvideoer med millionbudsjett. Selv nøyer vi oss med disse bildene – og det er jammen ikke noen dårlig trøstepremie.

Megan Fox er langt ifra den eneste primadonnaen i Hollywood. Her er fem andre skuespillere som er vanskelige å jobbe med.

Katherine Heigl

Katherine Heigl

TV- og filmstjernen er visstnok alt annet enn hyggelig på filmsettet. Under innspillingen av filmen «27 Dresses» skal hun ha nektet å jobbe videre før assistenten hennes, som var høygravid, greide å skaffe henne en Cola Zero. Når kameraet ikke rullet, nektet Katherine å snakke med noen, og hun tillot heller ikke noen å sitte ved siden av henne. Trivelig dame.

Gwyneth Paltrow

«Avengers»- og «Iron Man»-stjernen kan virke søt og snill, men Gwyneth skal være et mareritt å jobbe med. Så ille er det, at magasinet Star i 2013 utropte henne til «den mest hatede kvinnen i Holly-
wood». Årsaken er visstnok at Paltrow er ekstremt arrogant og pretensiøs, og oppfører seg svært nedlatende mot medarbeidere. Det hjelper heller ikke at hun er selverklært livsstilsguru, som blant annet råder kvinner til å damprense vaginaene sine.

Jennifer Lawrence

Feiende flott og en svært dyktig skuespiller, men visstnok ikke spesielt gøy å jobbe med. I tillegg sies det at hun er ekstremt frekk mot fans og journalister.

Jennifer Lopez

Hun har forsøkt å skape seg et image som en jordnær og vanlig «nabojente», men virkeligheten er visst en helt annen. Jenny skal være ekstremt kravstor når hun er på turné, og nekter blant annet å snakke direkte til flyvertinner og andre «laverestående» vesen. I stedet får hun assistenten sin til å gjenta det hun ønsker å si.

Mariah Carey

Sang- og filmstjernen er en klassisk diva, med alt det innebærer av urimelige krav og utrivelig oppførsel. Will Ferrell har sagt i intervjuer at det ble så ille under innspillingen av filmen «The House», at man til slutt droppet hele rollen til Carey fra filmen. Og ifølge en tidligere assistent greier ikke Mariah gjøre helt vanlige ting – hun vasker ikke engang håret sitt selv.

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Vi Menn

Denne saken ble første gang publisert 17/10 2020, og sist oppdatert 22/10 2020.

Les også