Drømmedamen:

Det ikoniske trusebildet førte til kaos – nå er det gjenskapt 23 år etter

Silje Syvertsen og May-Britt Santiago prydet mange Vi Menn-forsider på 90-tallet. Damene er like brennhete i dag. Nå gjør de tidenes comeback. Se bildene!

Pluss ikon
<b>IKONISK:</b> Silje fra Tønsberg tok pusten fra mange Vi Menn-lesere på 90-tallet. Nå gjør hun comeback, like hott som alltid.
IKONISK: Silje fra Tønsberg tok pusten fra mange Vi Menn-lesere på 90-tallet. Nå gjør hun comeback, like hott som alltid. Foto: Faksimile, Vi Menn
Sist oppdatert

I 1997 prydet både May-Britt Santiago-Høye (44) og Silje Skaug Syvertsen (46) Vi Menns forsider for første gang, og begge to hadde flere opptredener på coveret de neste to-tre årene.

Jentene ble fotografert av Tor Lindseth fra Kongsberg. Hans spesialitet var å knipse utendørs, og var ideene gode nok, kunne opptakene by på til dels ekstreme forhold.

Derfor var det helt opplagt at da Silje og May-Britt skulle fotograferes igjen, måtte det selvfølgelig gjøres under åpen himmel.

Værgudene var i skikkelig godlune da vi dro ned til nudiststranda på Bygdøy i Oslo en oktoberdag. Gradestokken viste hele fem varmegrader, og det var ikke antydning til gåsehud under fotoseansen.

Les også: (+) Her er den virkelige historien bak verdens mest berømte sexvideo

Teologistudenten

Det var ganske annerledes da Tor tok med seg May-Britt ut på stål­isen på Fiskumvannet i Øvre Eiker en vinterkveld i 1997 for å ta det episke bålbildet.

– Det var 17 kuldegrader, og der sto jeg lettkledd i beksømstøvler. Mellom hver shoot fikk jeg tre pledd over meg for å gjenvinne førligheten. Jeg husker at jeg fikset situasjonen greit der og da, men kulda satte seg i kroppen, og etterpå var det ganske ubehagelig, husker May-Britt.

Foto: Tor Lindseth

Den gang var hun teologi­student, noe det selvfølgelig ble gjort et poeng ut av i Vi Menn. Poenget var så godt at Anne-Kat. Hærland viste frem Vi Menn-forsiden i sitt talkshow på NRK.

En lang rekke norske kvinner har vært på forsiden av Vi Menn, helt siden begynnelsen i 1951. Det var imidlertid først i 1997 at fenomenet Vi Menn-piken oppsto. Eller strengt tatt i 1998, da uttrykket først ble brukt. Da skulle man nemlig kåre hvilken av de 24 norske coverjentene fra året før som kunne krones med tittelen Årets Vi Menn-pike 1997, og både Silje og May-Britt var selvsagt med i konkurransen. Hvem som gikk til topps i kåringen, kan du lese om når vår serie om Vi Menn-pikens historie om kort tid kommer til 1998.

Se mer

– Jeg så aldri det innslaget, men det ble referert for meg. «Teologistudenten som tror at hun kan gå på vannet», var poenget hennes, forteller May-Britt med et smil.

– Da jeg ble med i Vi Menn i 1997, drev jeg aktivt med fitness, en idrettsgren der en av øvelsene det konkurreres i er å vise frem en veltrent kropp. Da var det naturlig å vise treningsresultat­ene i Vi Menn også, forteller May-Britt, som var en av flere fitnessutøvere som prydet Vi Menn-forsidene på 90-tallet.

Prest ble hun aldri, i stedet ble det befalsskolen, krigsskolen og én kontingent i ISAF 6 i Afghanistan i 2004. I dag er hun major på Rena leir, og bosatt i Elverum. I 2017 tok hun også jegerprøven, og hun har vært på hjortejakt to sesonger. Men hjort har det ikke blitt foreløpig.

<b>IKONISK:</b> Silje fra Tønsberg tok pusten fra mange Vi Menn-lesere på 90-tallet. Nå gjør hun comeback, like hott som alltid.
IKONISK: Silje fra Tønsberg tok pusten fra mange Vi Menn-lesere på 90-tallet. Nå gjør hun comeback, like hott som alltid.

Skapte trafikkaos

Silje Skaug Syvertsen ble kåret til Miss Norway i 1995, og to år senere prydet hun forsiden av Vi Menn for første gang.

Med sine 1.84 på strømpelesten ble det gjerne spilt på høyden i titlene; «Tower of Norway», «Alltid på høyden» og så videre. Men hun var ikke alltid helt på høyden når fotograf Tor Lindseth fant på sine sprell.

Fotoshooten på Bispelokket ville garantert ført til bøter i 2020.

Silje Syvertsen gjenskaper det ikoniske bildet, 23 år etter.
Silje Syvertsen gjenskaper det ikoniske bildet, 23 år etter. Foto: Tor Lindseth

– Trusebildet som vi har gjenskapt nå, 23 år etter, ble tatt midt i Oslos mest hektiske trafikkmaskin. Der satt jeg på trafikkøya med verdens korteste kjole og skapte trafikkaos. En bil full av gutter tok en runde til forbi oss, og gutta hang ut av vinduet og hoiet, husker Silje.

Neste fotoshoot var på Økern, ved et slitent verksted.

– Tor fyrte opp noen gamle bildekk for å lage røyk, og det ga effekt, ja. En annen gang var vi langt inne i Kongsberggruvene, med kjentmann, vel å merke. Det var iskaldt, istappene hang ned fra gruvetaket, og jeg var livredd, husker Silje, som i dag jobber i et sikkerhetsselskap.

Les også: (+) Hun gned seg inntil ham og kjente at han ville ha henne. Hvem var han?

<b>STILIG:</b> May-Britt Santiago er vel så flott i dag som i 1997.
STILIG: May-Britt Santiago er vel så flott i dag som i 1997.

Morsom gjenforening

Begge kvinnene husker tilbake på foto-opptakene med glede.

– Det var kaldt og tøft, men samtidig var det gøy. Tor var jo så blid og alltid full av komplimenter. Det hadde ikke vært det samme om vi hadde tatt bildene i studio, sier de i kor.

Derfor lot de seg også lokke til en reunion over 20 år senere, i forbindelse med vår serie om Vi Menn-pikens historie. Ja, det var egentlig May-Britt som foreslo det hele.

– Det var nærmest en fleip fra min side, men jeg tenkte at det hadde vært artig å samles igjen. Jeg merket under fotograferingen at nå har jeg blitt en voksen dame, men det var gøy at vi fikk til dette, synes May-Britt.

– Jeg var jo en del av misse­sirkuset på 90-tallet, og vi skulle være litt farlige og sexy, så da var det dristig å være med i Vi Menn. Det var ikke mange som turte det den gangen, men etter dagens målestokk var vi ganske snille, sier Silje.

<b>GJENFORENINGEN:</b> May-Britt og Silje var to av de mest tone-angivende av i alt 24 norske jenter på Vi Menn-coveret i 1997. Her er de lykkelig gjenforent i 2020.
GJENFORENINGEN: May-Britt og Silje var to av de mest tone-angivende av i alt 24 norske jenter på Vi Menn-coveret i 1997. Her er de lykkelig gjenforent i 2020.

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Vi Menn

Denne saken ble første gang publisert 12/11 2020, og sist oppdatert 23/11 2020.

Les også