Seksualitet

Derfor bør du ta deg en kjappis i kveld

Det er flere grunner til at det lønner seg å prioritere en rask runde sex i ny og ne.

I DUSJEN: Hva med en kjappis i dusjen når dere begge er på badet samtidig? Det kan gjøre underverker for sexlivet og forholdet, skal vi tro ekspertene.
I DUSJEN: Hva med en kjappis i dusjen når dere begge er på badet samtidig? Det kan gjøre underverker for sexlivet og forholdet, skal vi tro ekspertene. Foto: Westend61 / Getty Images
Publisert

Sommerferie betyr for mange å dele enten hytte eller hus med storfamilien, og det blir kanskje ikke så mye alenetid som til vanlig.

For de som ikke har ferie, kan hverdagen by på liten tid til overs til å pleie sexlivet i parforholdet.

Likevel bør dere prioritere å ta dere et kjapt ligg innimellom, for dette har nemlig flere heldige effekter.

Dette er hvorfor du bør ta deg en kjappis innimellom!

Les også: Nøkkelen til å forstå hva kvinner vil ha

1. Har helsemessige fordeler

Cecilie Kjensli er sexinspirator, forfatter av boken «Sex fra Ah til Åh...» og innehaver av den erotiske nettbutikken Cpunktet.

Hun sier en kjappis ikke bare er deilig, men også godt for kropp og sjel av helsemessige årsaker.

HELSEFORDELER: Sexinspirator, forfatter og innehaver av Cpunktet, Cecilie Kjensli, sier en kjappis er godt for både kropp og sjel.
HELSEFORDELER: Sexinspirator, forfatter og innehaver av Cpunktet, Cecilie Kjensli, sier en kjappis er godt for både kropp og sjel. Foto: Cpunktet

– Orgasme, enten du er alene eller sammen med en partner, har mange positive effekter som at det hjelper mot søvnløshet, fyllesjuke, stress og dårlig humør. Orgasmen frigjør endorfiner som gjør at du opplever en lykkefølelse som gjør deg roligere og mer avslappet, sier hun.

– Du blir rett og slett mer tiltrekkende!

Les også: Lyst på et bedre sexliv? Seks minutter er det magiske tallet som skal til

IKKE OVERRASKET: Presseansvarlig i Nytelse, sexologistudent og podcaster Maria K. Ebbestad er ikke overrasket over at nordmenn ønsker seg flere kjappiser.
IKKE OVERRASKET: Presseansvarlig i Nytelse, sexologistudent og podcaster Maria K. Ebbestad er ikke overrasket over at nordmenn ønsker seg flere kjappiser. Foto: Presse

2. Opprettholder spenningen

En kjappis kan bidra til å få tilbake gnisten i forholdet, og sånn sett kan være et viktig krydder for mange, sier presseansvarlig i den erotiske nettbutikken Nytelse, sex-podcaster og sexologistudent Maria K. Ebbestad.

– I lengden kan sexlivet bli ganske monotont, og man glemmer å være spontan og impulsiv. En kjappis er derfor viktig for å holde intensiteten og spenningen oppe, sier Ebbestad.

3. Kan redde et døende sexliv

Den verdenskjente sexspaltisten og forfatter av boken «Quickies», Tracy Cox, sier at en kjappis kan være redningen for enkelte par.

– Har dere ikke sex ofte nok fordi det ikke er tid eller dere er utslitte av livet, kan det å legge til noen kjappiser være en fantastisk måte å redde sexlivet på, sier Cox til livsstilskanalen Tonic.

Hun sier at det å ha sex på uvanlige steder legger til momenter av risiko og hastverk som ofte mangler i langvarige forhold, og nye sexstillinger gir deg også ny type stimuli.

– Rask sex vil gjøre mange fine ting for forholdet. Det minner dere på hvor mye dere liker hverandre på et rent fysisk nivå. Det er uplanlagt, impulsiv sex som holder det frekke ved like, og kjapp sex holder dere bedre sammen som par enn ingen sex gjør.

Har dere kjappis-sex åtte av ti ganger dere har sex, går det bra, så lenge dere også tar dere tid til lengre runder, sier forfatteren.

Vil ha kjappis hver dag

En undersøkelse utført av Nytelse viser at 42 prosent av de spurte nordmennene kunne tenkt seg å ta en kjappis hver dag, mens bare 12 prosent faktisk gjennomfører det.

43 prosent sier at de tar seg en kjappis en gang i uken og 36 prosent sier at de tar seg en kjappis en gang i måneden.

Undersøkelsen er gjort 1. juli 2020 og er utført gjennom Nytelses sosiale kanaler. 363 personer avga sine svar. Ifølge Ebbestad matcher svarene godt med tidligere undersøkelser.

Les også: BDSM: – Dette er vanligere enn du tror

Slik får du det til

Hverdagen er for mange fylt med jobb, stress, plikter og barn. Sleng på en sommerferie tilbrakt med storfamilien på hytta, og det kan virke totalt umulig å få plass til sex – hvis den ikke planlegges.

– Likevel er de viktig å skape rom for å være impulsiv. Lås badedøren og ta en kjapp en i dusjen når dere begge er på badet, da unngår man overraskende besøk av barna på soverommet, sier Ebbestad.

– I en vilter småbarnsperiode pleier ikke lysten å være på topp, noe som er forståelig. Og man trenger ikke å stresse med å få til sexlivet på hytta sammen med storfamilien. Sett heller av litt tid til kos før og etter ferien. Du synes kanskje det høres kjedelig ut å planlegge sex, men det er jo ikke kjedelig å planlegge en ferie eller venninnetur, så se positivt på det, sier Kjensli.

Er den ene mer fysen en andre kan en hand- eller blowjob være et godt alternativ, og en investering i forholdet som er vel verdt det.

Kjensli understreker:

– En kjappis trenger ikke å innebære penetrering eller det gode, gammeldagse og akk så kjedelige samleiet. Onani og dype kyss både her og der, er en vinner. Bruk et deilig glidemiddel hvis dere vil gå lenger. Man kan være kåt selv om man ikke er våt, så derfor er det bra med litt ekstra glid.

Les også: En nybegynners guide til sexleketøy

Sexleketøy kan være til hjelp

Selv om kvinner på generell basis trenger lengre tid enn menn på både forspill og for å oppnå orgasme, kan det likevel være viktig med en kjappis i blant.

Ebbestad råder til å for eksempel inkludere et sexleketøy for å sprite det hele enda mer opp. Kjensli er enig:

– Skaff en deilig vibrator av noe slag, og implementer denne i sexlivet, så blir en kjappis en kjappis for begge parter. Når begge er fornøyde og glade, så sier det seg jo selv at forholdet også blir sterkere, sier sexinspiratoren.

– Det er også viktig å vite at impulsiv sex kan være minst like deilig og orgasmisk for både kvinner og menn selv om man ikke bruker like mye tid, det gjør det også enklere å få til i en ellers hektisk hverdag. Det at begge blir plutselig tent er befriende og deilig. Det bringer mer sensualitet inn i forholdet og er en viktig del av hverdagsromantikken, som har en tendens til å vannes ut etter hvert, avslutter Ebbestad.

Denne saken ble første gang publisert 03/07 2020.

Les også