Soya- og teriyakilaks med mangosalat

Lag middager med sunne og rene råvarer – proppfulle av alle næringsstoffene du trenger for å holde energinivået oppe.

DEILIG, SUNT OG GODT: Soya- & Teriyakilaks med mangosalat
DEILIG, SUNT OG GODT: Soya- & Teriyakilaks med mangosalat Foto: Margrethe Myhrer
Sist oppdatert
ERNÆRINGSFYSIOLOG: Mia Eckhoff er utdannet ernæringsfysiolog og leverer blant annet sunn cateringmat sammen med Irina Smit (matglede.com)
ERNÆRINGSFYSIOLOG: Mia Eckhoff er utdannet ernæringsfysiolog og leverer blant annet sunn cateringmat sammen med Irina Smit (matglede.com) Foto: Privat

Med PT-Pia i spissen er #Shapeupkickstart allerede i full gang, og gjennom januar og februar guider hun deg gjennom sitt enkle og effektive treningsprogram, som passer for både nybegynnere og middels godt trente.

Mia Eckhoff er utdannet ernæringsfysiolog og leverer blant annet sunn cateringmat sammen med Irina Smit (minmatglede.com).

I samarbeid med Shape Up, skal hun gjennom uken, dele flere av sine beste og sunneste oppskrifter.

Det er dermed på tide å klinke til både på trening og hjemme på kjøkkenet.

Spis friskt

– Gå inn i det nye året med fokus på sunn, ren og nok mat. Unngå å tenke at du setter begrensninger for deg selv. Ved å spise frisk og ren mat vil du automatisk få mindre lyst på sukker og halvfabrikata, du får mer energi, og det blir lettere å fylle dagene med sunne måltider, Sier Eckhoff.

Med disse oppskriftene kan du mikse og matche som du vil.

– Lunsj- og mellommåltidsforslagene kan være gode frokostalternativer, og eventuelle middagsrester er genialt som lunsj dagen etter. Oppskriftene er beregnet til én person, men dette varierer ut ifra blant annet aktivitetsnivå og utgangspunkt. Prøv deg fram, og se på oppskriftene som et godt utgangspunkt, sier hun.

Du trenger:

150 gram laks

ca. 2 ss soyasaus

ca. 2 ss teriyakisaus

½ ts finhakket chili

1 ts revet ingefær

½ ts sesamfrø.

Til salat:

3 ss mango

5–7 cherrytomater

2 ss ferdig kokt quinoa

1–2 ss fetaost

en klype koriander

Slik gjør du:

Bland sammen soya, teriyaki, chili, ingefær og sesamfrø til en saus. Legg laksen i en ildfast form og hell sausen over laksen. Ovnsstek på 180 grader i 10–15 min. Bland sammen alle ingrediensene til salaten mens laksen står i ovnen. Legg opp laks, saus og salat etter ønske på en tallerken.

Denne saken ble første gang publisert 14/01 2015, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også