Kyllingrulade med granateple

Kyllingrulade med serranoskinke, brokkolikrem og granateple

Denne maten gjør deg sterk og glad!

KYLLINGRULLADE: Denne kyllingretten kan brukes som både forrett og hovedrett. Brukes den som forrett, kan oppskriften halveres.
KYLLINGRULLADE: Denne kyllingretten kan brukes som både forrett og hovedrett. Brukes den som forrett, kan oppskriften halveres. Foto: God mat på en tirsdag, Charles Tjessem og Cathrine Borchsenius
Sist oppdatert

Kylling passer perfekt etter trening og kan kombineres med det meste, enten du vil lage salat, pasta eller suppe.

Hva med å eksperimentere litt neste gang du lager kylling , og lage en helt ny variant?

Det beste med denne retten er at den er ikke bare god, den er også kjempesunn.

Du trenger:

4 kyllingbryst

4 store skiver serrano

eller annen god skinke

4 ark aluminiumsfolie

Brokkolikrem:

1 brokkoli

1 l vann

3–4 ss salt

50 g smør eller margarin

1 ½ dl melk

salt og nykvernet pepper

Granateplevinaigrette:

1 granateple

2 ss hakkede valnøtter

1 dl kaldpresset olivenolje

2 ss sherry, balsamico- eller

eplesidereddik

salt og nykvernet pepper

2 ss gressløk

Slik gjør du:

Legg aluminiumsfolien på benken og skinken på folien. Rull kyllingbrystet sammen, og legg rullen oppå en skinkeskive. Pakk rullen inn i folien. Gjør det samme med alle kyllingbrystene.

Legg rulladene på en rist og bak dem i ovnen på 70 grader i 30–40 minutter.

Del brokkoli opp i buketter og kok dem i saltet vann til de er møre. Sil av vannet. La gryten stå på platen litt slik at alt vannet fordamper. Ha den varme brokkolien i en blender og tilsett smør og melk. Kjør til det blir en jevn puré. Smak til med salt og pepper.

Lag vinaigrette ved å blande granateple, valnøtter, olje og eddik. Smak til med salt og pepper, og strø finhakket gressløk over.

Ta rulladene ut av ovnen og avkjøl med folie rundt. Rett før servering deles hver rulade i 1–2 cm tykke skiver. Legg på en tallerken, ha litt brokkolikrem oppå hver kyllingskive.

Anrett med vinaigrette rundt. Denne retten kan brukes både som forrett og hovedrett. Brukes den som forrett, kan oppskriften halveres.

Kilde: God mat på en tirsdag, Charles Tjessem og Cathrine Borchsenius

Denne saken ble første gang publisert 17/06 2015, og sist oppdatert 29/06 2017.

Les også