Nødmat får dem gjennom maratonsendingen
Det går mest i kjeks og annen nødmat når veteran Karen-Marie Ellefsen og nykommerne Frode Søreide og Line Andersen er på jobb nasjonaldagen.


Det er fantastisk å oppleve alle de glade barna, musikken og stemningen, sier Karen-Marie Ellefsen (60).
Det er syvende gangen hun skal kommentere barnetoget i Oslo. Den erfarne programlederen avslører at det går mest i kjeks og annen nødmat i timene hun jobber, men så rundes nasjonaldagen av med god mat og venner.
- Gjerne et fiskemåltid med et godt glass vin, og gode venner rundt bordet, sier hun.
Mens Karen-Marie er en veteran, er både Frode Søreide (31) og Line Andersen (36) debutanter som 17. mai-reportere.
- Kjempespennende, sier Line.
Hun har gode minner om nasjonaldagen.
- Sukkerspinn og kroneis med pistasienøtter, det er
17. mai, sier Oslo-jenta. Hun forteller at barndommen ble tilbrakt foran i barnetoget, som klarinettspiller i skolekorpset.
- Det var kjempekoselig og jeg var elendig. Men jeg tok det igjen på andre måter, jeg var sosial og blid, sier Line.
Inkluderende fest
Gjengens yngste og eneste mannlige innslag, husker alle lekene best fra barndommens 17. mai-feiringer.
- De fleste av dem har jeg feiret hjemme i Bjordal i Sogn og Fjordane, sier Frode, som innrømmer at det ofte går med noen sandwich-is i løpet av dagen. Kun én ting er bedre:
- Tante Ingers bløtkake med aprikossyltetøy. Skulle jeg tatt bare ett kakestykke 17. mai, så skulle det vært av den kaken, sier han.
Når det kommer til hva som er det aller beste med den norske nasjonalfeiringen, svarer gjengen samstemt; «Folkefesten.»
- Og det at dagen er så inkluderende. Det er blitt utrolig fargerikt. Det er det flotteste med 17. mai akkurat nå, sier Line.