Litt sunnere kakeslag
Müslikaker
Prøv disse saftige småkakene med frisk smak. De inneholder fiber og lite fett og kan nytes med god samvittigeht.
(Ca. 65 stk.)
2 ½ dl brunt sukker
4 ss mykt smør
3 ss eplejuice
1 egg
2 ss mørk sirup
4-5 ss vann
1 ts vaniljesukker
5 dl ferdig müsli med frukt og nøtter
(gjerne egen blanding)
2 ½ dl hvetemel
1 ts kanel
1 ts ingefær
½ ts salt
½ ts bakepulver
2 dl hakkede hasselnøtter
Rør sammen sukker og smør. Rør inn eplejuice, egg, sirup og vaniljesukker.
Bland alle de tørre ingrediensene, unntatt nøttene, i en annen skål. Rør inn de tørre ingrediensene med de våte til en ganske fast røre. Bland til sist inn nøttene. Dekk over, og sett kjølig i ca. 30 minutter. Sett ovnen på 180 grader. Bruk en skje til å forme små kaker, og legg dem på en bakepapirkledd ovnsplate. Stek i den nedre delen av ovnen i ca. 20 minutter til kakene er blitt gyllenbrune. Pass god på kakene under stekingen så de ikke brennes. Ta dem ut, og la dem kjølne på brettet i minst 10 minutter.
Kan lagres i en lufttett kakeboks, eller fryses for lengre tids lagring.
Denne saken ble første gang publisert 12/12 2011, og sist oppdatert 06/05 2017.