Oppskrift: Marsipankuler

Julens beste kuler!

Marsipankulene ruller du rundt i hakkede nøtter, mandler eller kokosmasse.

LAG DIN EGEN KONFEKT: Disse marsipankulene er til å få vann i munnen av.
LAG DIN EGEN KONFEKT: Disse marsipankulene er til å få vann i munnen av. Foto: Jes Buusmann og Thomas Hergaard
Sist oppdatert

Ja, de smaker så fantastisk som de ser ut!

Noen ganger er det ganske enkelt å lage noe helt himmelsk. Her får du en oppskrift.

 

(Ca. 16 marsipankuler)

250 g marsipan

50 g bløt nougat

100 g mørk sjokolade

75 g hakkede nøtter, mandler eller kokosmasse

Få flere søte oppskrifter fra Norsk Ukeblad:

Gulrotkake med flerfarget ostekrem

Søte julemuffins

Deilige kokosmakroner

Lekre cupcakes

Skjær marsipanen i 16 skiver, og legg en liten bit nougat på hver. Samle marsipanen rundt nougaten, og klem skjøten godt til.

Smelt sjokoladen i vannbad.

Stikk kulen på en kakenål eller lignende, og pensle den med smeltet sjokolade.

Rull kulen rundt i hakkede nøtter, mandler eller kokosmasse. Sett etter hvert marsipankulene på bakepapir til sjokoladen har stivnet.

Denne saken ble første gang publisert 24/11 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også