Uten gelatin!

Sjokoladeostekake som smelter på tungen

Her er en drøm av en ostekake som garantert faller i smak!

PYNT:Sjokoladespon lager du ved at du bruker en potetskreller og «skreller» sjokoladeplaten. Sjokoladeplaten bør være kald.
PYNT:Sjokoladespon lager du ved at du bruker en potetskreller og «skreller» sjokoladeplaten. Sjokoladeplaten bør være kald. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

(Rund form 20 – 22 cm i diameter)

175 g sjokoladekjeks

55 g smør

FYLL:

450 g kokesjokolade

50 g sukker

350 g kremost naturell

4 dl kremfløte

5 ss Baileys eller annen kakaolikør (kan også

sløyfes)

PYNT:

pisket krem

sjokoladespon

Kle bunnen av formen med bakepapir og pensle kantene med olje. Knus kjeks i en pose. Smelt smøret og rør i de knuste kjeksene.

Trykk ut kjeksblandingen i bunnen av formen og sett i kjøleskapet i ca. 1 time. Smelt kokesjokolade i vannbad og la den kjøle seg litt ned. Rør sammen sukker og kremost til en smidig masse. Pisk fløten til en myk krem og vend inn ostekremen. Vend sjokoladen inn i kremen og bland godt. Rør til slutt inn likøren. Fyll sjokolade­ostemassen over den kalde kjeksbunnen og lag en jevn og slett overflate. La kaken stå i kjøleskapet i minimum 3 timer, eller til den er helt fast. Ta kaken ut av formen og pynt med vispet krem og sjokoladespon.

Les også:

Rullekake med firkløver

Fargerik og frisk ostekake

Sjokoladedrøm

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 03/03 2017, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også