Disse lager du enkelt på et kvarter

Raske og gode scones

Har du lyst til å overraske mannen din med en deilig farsdagsfrokost, er disse perfekte!

Publisert Oppdatert

Kjev­le dei­gen ca. 2½–3 cm tykk.(ca. 10–12 stk.)

185 g hve­te­mel
12 g ba­ke­pul­ver
20 g suk­ker
35 g mykt smør
½ dl melk
1 egg
ca. 50 ro­si­ner (valg­fritt)

Bland alt det tør­re i en bake­bol­le.

Kutt smø­ret i ter­nin­ger og smuld­re det inn.

Visp egg og melk sam­men og hell i bol­len. Kna sam­men så det så vidt hen­ger sam­men til den deig. Til­sett ev. ro­si­ner.

Kjev­le dei­gen ca. 2½–3 cm tykk og stikk ut run­din­ger (ca. 5 cm).

Plas­ser på en ba­ke­pla­te og la hvile un­der et kjøk­ken­hånd­kle en halv til en time.

Pens­le med egg før ste­king. Ste­kes på 220˚ i ca. 10–12 min.

1. Lag den­ne dei­gen med hen­de­ne. Bland sam­men det tør­re og smuld­re inn smø­ret.

2. Til­sett egg og melk og kna til det så vidt hen­ger sam­men. Til­sett ev. ro­si­ner til slutt.

3. Kjev­le dei­gen ca. 2½–3 cm tykk.

4. Stikk ut run­din­ger (ca. 5 cm). Sett på pla­te og la hvile før ­ste­king.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning