Fantastisk langpannekake
Saftig konfektkake
Har du lyst til å bake noe ekstra godt til kaffen? En deilig, god langpannekake er alltid velkommen til glede for store og små.
(Liten langpanne)
Kakebunn:
4 eggehviter
200 g sukker
2 ts bakepulver
150 g Ritz-kjeks
Sjokoladekrem:
125 g smør
100 g melis
4 eggeplommer
3 ss kakao
2 ts vaniljesukker
Sjokoladeglasur:
200 g kokesjokolade
2 ss smør
Knus Ritz-kjeks i en kjøkkenmaskin.
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk til tykk marengs.
Vend inn bakepulver og kjekssmuler.
Fordel deigen i en bakepapirkledd liten langpanne. Stek kaken midti ovnen ved 175° i 20 min.
Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald.
Sjokoladekrem: Rør mykt smør sammen med melis. Pisk inn eggeplommene til en luftig smørkrem og bland inn kakao og vaniljesukker.
Bre sjokoladekremen over den kalde kakebunnen i et jevnt lag. Sett kaken kjølig i ca. 30 min.
Sjokoladeglasur: Smelt kokesjokoladen sammen med smøret.
Smør sjokoladen over den kalde kaken i et tynt lag. Sett kaken kjølig til sjokoladeglasuren er stivnet.
Tips: Når du skal skjære kaken i biter, er det lurt å la den stå litt i romtemperatur. Da er det lettere å skjære pene stykker.
Les også:
Gulrotkake med biter av mørk og lys sjokolade
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 21/08 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.