Rask og lettvint sommermat

Akkurat nå er norske blomkål på sitt beste!

Du kan lage mye godt og spennende av norske blomkål, prøv denne raske og velsmakende varianten!
Publisert Sist oppdatert

Blomkål med bacon



(4 porsjoner)

1 stort blomkålhode

2 pk. bacon

SAUS:



1½ dl fløte

1½ dl melk

1 beger/tube smøreost med baconsmak

frisk persille

 

Fjern den grønne stilken på blomkålhodet. Kok hele blomkålen mør i lettsaltet vann.

Stek bacon, enten i panne eller i ovn. (Legg bacon på et stekebrett og stek det i 10-15 min ved 225°.)

Lag saus ved å varme fløte, melk og ost i en kjele.

Hell av vannet på blomkålen og legg blomkålen på et fat/ildfast form.

Hell over sausen og topp med sprøstekt bacon og finhakket persille. Serveres med kokte poteter.