Oppskrift: Kald sitronsufflé
Luftig og smakfull
Prøv denne lekre suffleen, den kan med hell lages i små porsjonsformer.
(5 porsjoner)
5–6 pl. gelatin
½ dl kokende vann
6 egg
150 g melis
3 dl kremfløte
saft og skall av 2 sitroner
Dette er en fromasj som ser ut som en sufflé. Den lages i én stor eller flere små former.
Klipp et stykke aluminiumsfolie som er 5 cm lengre enn omkretsen på formene. Brett folien dobbelt på langs. Fest den rundt formen med tape. Folien skal gå minst 3 cm over kanten på formen.
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 min. Riv sitronskallet og press saften. Skill eggene og pisk plommene med halvparten av melisen. Stivpisk hvitene med resten av melisen. Stivpisk kremfløten. Bland eggedosis, hviter og fløte.
Hell av vannet på gelatinplatene og løs opp en og en plate i ½ dl kokende, varmt vann. Hell den oppløste gelatinen i sitronblandingen. Rør den inn i fromasjen. Hell røren i formene slik at den går noen cm over kanten. Sett fromasjen kaldt til den stivner. Ta av folien.
Server fromasjen pyntet med revet sitronskall og sitronmelisse.
Les også:
Fransk sjokoladekake: Eksklusiv smak – enkel å lage
Gulrotkake med biter av mørk og lys sjokolade
Mørk, uimotståelig og enkel sjokoladekake
Verdensberømt sjokoladeklassiker: Dronningen av Saba
Herlig sitron- og kokosfristelse
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 18/05 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.