Lammelår med urtecrust
Saftig lammelår med sprø urteskorpe er uslåelig sammen med bakte grønnsaker og en god rødvin.
6-8 porsjoner
1 lammelår
URTECRUST:
2 hvitløkfedd
1 dl friske urter, (rosmarin, timian oregano)
1 ts salt
2 ss olivenolje
2 ss flytende honning
1 dl brødrasp/griljermel
50 g parmesan
2 ss sitronskall
Knus alle ingrediensene til urtecrusten i en morter eller i en hurtighakke. Gni oversiden av lammelåret godt inn med denne.
Stikk inn steketermometer i den mest kjøttfulle delen. Stek på 125° i 2-3 timer. Når steketermometeret viser 70°, er steken rosa, når det viser 76° er den gjennomstekt.
La steken hvile minst et kvarter innpakket i folie før den skjæres opp.
Server lammelåret med for eksempel ovnsbakte grønnsaker og en potetpuré.
Stikk inn steketermometer i den mest kjøttfulle delen. Stek på 125° i 2-3 timer. Når steketermometeret viser 70°, er steken rosa, når det viser 76° er den gjennomstekt.
La steken hvile minst et kvarter innpakket i folie før den skjæres opp.
Server lammelåret med for eksempel ovnsbakte grønnsaker og en potetpuré.
Denne saken ble første gang publisert 21/09 2011, og sist oppdatert 01/05 2017.