Kos på engelsk manér
Clotted cream er fast følge med scones og syltetøy når du skal servere "afternoon tea".

Clotted cream er fast følge med scones og syltetøy når du skal servere "afternoon tea" på ekte engelsk vis. Det går jo bra å bruke pisket kremfløte også, men prøv å lage din egen clotted cream, det er enklere enn du tror - om enn litt tidkrevende. Det flotte Wedgewood-serviset passet perfekt til testunden, og sammen med scones, syltetøy og en dash clotted cream ble vi øyeblikkelig hensatt til engelsk tea time-stemning.
Slik lager du clotted cream:
Dette er tykk fløte skummet av helmelk som er brakt til kokepunktet. Hell melken i en kasserolle som får stå i ca. 12 timer. Dette får fløten til å samle seg på overflaten. Varm forsiktig opp, men la det ikke koke. Overflaten vil snerke seg. Hold melken rett under kokepunktet i ca. én time.
Sett kjølig over natten. Da kan du bruke skje til å øse opp din egen "clotted cream", som ligger på overflaten. Nydelig!
Les også: Slik lager du scones
Les også: Slik lager du perfekt te