Stekefri!
Frisk ostekake med cottage cheese
En herlig ostekake med frisk sitronsmak og et hint av kanel. Kaken er rask og enkel å lage og passer godt som dessert eller til kaffen.
10 biter
BUNN:
150 g Digestive-kjeks
75 g smør
2 ts malt kanel
SITRONKREM:
5 pl. gelatin
1 egg
3 ss sukker
1 ts vaniljesukker
2 ts finrevet sitronskall
300 g cottage cheese
3 dl kremfløte
5 ss presset sitronsaft
PYNT:
2 kiwi
2 ss revet limeskall
Knus kjeksen og bland den med smør og kanel, gjerne i food processor. La maskinen gå til alt er finknust og blandet. Sett formen (22 cm i diameter) uten bunn på et serveringsfat og ha kjeksmassen oppi. Press den godt sammen ut til kanten.
Legg gelatin i bløt i kaldt vann 5–10 minutter. Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Tilsett sitronskall og cottage cheese. Pisk fløten stiv.
Kryst vannet av gelatinplatene og løs dem opp i ca. ½ dl kokende vann eller i mikrobølgeovn. Rør deretter gelatinoppløsningen i sitronsaften og rør blandingen sammen med cottage cheesen. Vend den stivpiskede kremen forsiktig i. Fordel fyllet over kjeksbunnen og sett kaken kaldt noen timer.
Pynt med skiver av kiwi og ev. noe revet sitron/limeskall.
Les også:
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 25/01 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.