Bakt etter oppskrift fra de gamle matkortene

Elins smakfulle frokostloff

Husker du matkortene som fulgte med Hjemmet tidligere? Nå har de gjenoppstått på Instagram under #hjemmets_matkort. Denne uken baker Elin fristende loff.

Bak deilig loff til frokost, eller hvorfor ikke som tilbehør til reker eller salater?
Bak deilig loff til frokost, eller hvorfor ikke som tilbehør til reker eller salater? Foto: Mari Svenningsen
Sist oppdatert
Jeg klarer meg ikke uten en kraftig eltemaskin som kan elte deigen godt.
Jeg klarer meg ikke uten en kraftig eltemaskin som kan elte deigen godt. Foto: Colourbox

500 g hvetemel
1 ts salt
2 ss olje
30 g gjær
3½ dl melk frø til dryss

Bland alle ingrediensene i en bake bolle. Elt deigen godt – minimum 15 min. Legg et klede over bollen eller pakk den inn i plast og la den stå på benken en times tid. Del deigen i to og lag to runde brød. Sett til heving i ca. 1½ time. Pensle loffen med vann og skjær snitt på toppen. Dryss på for eksempel val­muefrø eller sesamfrø. Skru ovnen opp på 280° (eller sett den på det varmeste du kan). Sett inn loffen. Skru ned temperaturen til 230° etter ca. 5 min. Stek i totalt 40 min.

Trinn for trinn

Ha alle ingrediensene i 
maskinen og sett i en eltekrok.
Ha alle ingrediensene i maskinen og sett i en eltekrok. Foto: Mari Svenningsen
For å se om deigen er ferdig 
eltet, dra den mellom fingrene (uten at den revner).
For å se om deigen er ferdig eltet, dra den mellom fingrene (uten at den revner). Foto: Mari Svenningsen
Pakk bollen inn i plast og la 
stå på benken i ca. 1 time.
Pakk bollen inn i plast og la stå på benken i ca. 1 time. Foto: Mari Svenningsen
Form loffen og la den stå halv­annen time under et klede. 
Ha på frø og snitt før steking.
Form loffen og la den stå halv­annen time under et klede. Ha på frø og snitt før steking. Foto: Mari Svenningsen

Denne saken ble første gang publisert 28/06 2018, og sist oppdatert 28/06 2018.

Les også