Krem-Elin baker oppskrifter fra hjemmets matkort

Saftig nøtte- og banankake

Bak en smakfull banankake til kaffekosen. Nøttene gir det lille ekstra.

Bak en klassisk banankake fra Hjemmets matkort-kartotek.
Bak en klassisk banankake fra Hjemmets matkort-kartotek. Foto: Elin Vatnar Nilsen
Sist oppdatert
Tips! I denne oppskriften skal smør og sukker røres lyst og luftig. Da er det viktig å bruke romtemperert smør eller margarin. For å få kjøleskapskaldt smør raskt mykt, kan du skjære det i tynne skiver (bruk legge det utover en tallerken.
Tips! I denne oppskriften skal smør og sukker røres lyst og luftig. Da er det viktig å bruke romtemperert smør eller margarin. For å få kjøleskapskaldt smør raskt mykt, kan du skjære det i tynne skiver (bruk legge det utover en tallerken. Foto: Elin Vatnar Nilsen

100 g smør eller margarin

150 g sukker

2 brune bananer (eller 3 små)

2 egg

200 g hvetemel

2 ts bakepulver

100 g hasselnøttkjerner

100 g valnøttkjerner

Finhakk nøttene (bruk gjerne en food processor) og smør en springform ca. 22–24 cm.

Rør smør og sukker lyst og luftig. Tilsett ett og ett egg. Knus bananene med en gaffel og rør inn.

Sikt inn mel og bakepulver. Ikke rør for mye. Til slutt vendes resten av nøttene inn med en slikkepott. Hell i nøttekledd form og stek ved 175°midt i ovnen i ca. 40–50 min.

1.	Pensle formen og strø litt av nøttene i den. Hell av det overflødige.
1. Pensle formen og strø litt av nøttene i den. Hell av det overflødige. Foto: Elin Vatnar Nilsen
2.	Bruk gjerne brune bananer og mos dem med en gaffel.
2. Bruk gjerne brune bananer og mos dem med en gaffel. Foto: Elin Vatnar Nilsen
3.	Er røra veldig fast? Da kan du tilsette ½ dl melk.
3. Er røra veldig fast? Da kan du tilsette ½ dl melk. Foto: Elin Vatnar Nilsen
4.	Hell i nøttekledd form og stek ved 175° midt i ovnen i ca. 40–50 min.
4. Hell i nøttekledd form og stek ved 175° midt i ovnen i ca. 40–50 min. Foto: Elin Vatnar Nilsen

Denne saken ble første gang publisert 05/07 2018, og sist oppdatert 05/07 2018.

Les også