Havremuffins
Disse herlige muffinsene basert på havregryn baker du i en fei.

8-10 muffins
200 g mør
4 ss sukker
4 ss lys sirup
4 dl havregryn
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
¼ ts salt
FYLL:
2 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
½ l jordbær
Andre søte oppskrifter fra Hjemmet:
Gulrotkake med biter av mørk sjokolade
Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet
Smelt smøret i en kjele og rør i sukker, sirup, havregryn, mel, bakepulver og salt.

Fordel røren i små muffinsformer av papir som settes i et muffinsbrett. Stek kakene midt i ovnen ved 200° i ca. 10 min. til de er gylne.
Trykk til en liten fordypning i midten av kakene når de kommer ut av ovnen. Ta kakene ut av papirformene og avkjøl på rist.
Visp fløten til krem sammen med vaniljesukker.
Fordel kremen i kakens fordypninger. Rens jordbærene og del dem i biter. Fordel dem oppå kremen.
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i bladet som denne oppskriften er hentet fra.

Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Lise Hansen
redaktør