Eyvind Hellstrøm tar med broren Jan på gourmetreiser

Spiser seg opp i ferien

Når Eyvind Hellstrøm drar på reise med broren Jan, går det i mat fra morgen til kveld.

Sommerglede: Når sommeren banker på døra er iskrem en selvfølgelighet for brødrene Eyvind og Jan Hellstrøm. Hjemmelagd, selvfølgelig. Men de drar også mer enn gjerne på gourmetturer sammen til utlandet.
Sommerglede: Når sommeren banker på døra er iskrem en selvfølgelighet for brødrene Eyvind og Jan Hellstrøm. Hjemmelagd, selvfølgelig. Men de drar også mer enn gjerne på gourmetturer sammen til utlandet. Foto: Lasse Eriksson
Sist oppdatert

- Alt handler om mat og de gode opplevelsene. Vi har minst én frokost, gjerne to. Så er det to lunsjer og et lite mellommåltid, førvi går til en tidlig middag. Ofte er det to middager, deretter blir det vanligvis også nattmat, sier Jan Hellstrøm (67) til Her og Nå. Han avslører at lillebroren Eyvind (65) allerede i ung alder fikk ham hektet på gode matopplevelser.

Startet i femårsalder

- Jeg har alltid likt Eyvinds mat. Han startet på kjøkkenet allerede da han var fem år gammel - og jeg måtte spise. Han var kokk og jeg var gjest. Vi byttet aldri om på rollene, forteller Jan. - Vi har alltid hatt et bra forhold, og har vært venner fra starten av. Det har aldri vært vanskelig verken å servere - eller reise med Jan, sier mesterkokken selv.

Enkle steder

- Halvparten av innholdet på turene våre er godt planlagt, den andre halvparten kommer etter gode råd fra folk vi treffer på stedene vi besøker. Når vi går inn et sted spør vi alltid hvilke andre steder de vil anbefale oss. Det er ofte den beste kilden, sier Jan.

- De store opplevelsene for oss er de enkle, små stedene i New York, Paris og London. De som ikke står i Michelin-guiden. De som er billige, men har fantastisk mat. De som ikke har stjernemat, men som er godt tillaget av hardtarbeidende mennesker.

Denne saken ble første gang publisert 11/07 2014, og sist oppdatert 01/05 2017.

Les også