Rips til overs?
Mange har mye rips om dagen, her får du oppskrift på en kake som gjør stas på bæra.

Frisk rips og søt mandelmasse er en nydelig kombinasjon. Server kaken med pisket krem.
10 biter
100 g smør
2 egg
2 dl sukker
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
100 g mandelmasse
2 dl solbær
1 ts potetmel
3 ss mandelspon
1 1/2 ss perlesukker
1. Sett ovnen på 175°. Smelt smøret og la det avkjøles. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker. Sikt melblandingen i eggedosisen og tilsett det smeltede smøret.
2. Riv mandelmassen grovt og vend det i røren.
3. Hell røren i en smurt springform, 24 centimeter i diameter.
4. Bland rips med potetmel. Fordel bærene over røren og trykk dem lett ned. Strø over mandelspon og perlesukker.
5. Stek kaken midt i ovnen i cirka 45 minutter. Bruk en kakestikke for å sjekke om kaken er ferdig.