VW Tiguan

Her er nye VW Tiguan

Ladbar versjon kommer senere.

Publisert Oppdatert

VW var relativt trege med å følge opp interessen for kompakte-SUV-modeller. Toyota og Honda hadde fått lov til å holde på i en ti års tid, før VW lanserte sin Tiguan som 2008-modell på høsten 2007.

Men når VW først kom med sin kompakt-SUV, kom de godt. Da vi testet den første VW Tiguan mot alle de viktigste konkurrentene høsten 2007, stakk den like godt av med seieren.

Det har ikke skjedd mye med VW Tiguan siden lanseringen. Den fikk en mindre facelift i 2011 med endringer i utvendig og innvendig design, samt forbedret utstyr og nye motorer. Tiguan har likevel holdt stand som en av Norges mest solgte SUV-er i kompaktklassen. Den var Norges mest solgte SUV i 2012 (3879 registrert). Så langt i år er det registrert over 1000 Tiguan, mens det er registrert over 3000 av konkurrenten Toyota RAV4 som p.t. er den mestselgende SUV-en.

Men nå kommer en ny VW Tiguan som garantert kommer til å sette fart i salget igjen. Dersom du ikke har råd til en splitter ny Tiguan, så kan det være greit å vite at dagens modell regnes som et meget solid bruktbilkjøp.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TIGUAN: VW Tiguan R-Line. FOTO: VW
TIGUAN: VW Tiguan R-Line. FOTO: VW

Større bagasjeplass

Andre generasjon av VW Tiguan er fundamentert på MQB-plattform, og vekten er redusert med over 50 kilo sammenlignet med forrige modell. Nye  Tiguan er seks centimeter lengre og tre centimeter bredere enn forgjengeren. Bagasjeromsvolumet er økt med opptil 145 liter, ifølge VW. Bagasjeplassen er oppgitt til 615 liter, som øker til 1655 liter med bakseteryggene nedfelt.

Motorutvalget består av åtte motorer som spenner fra 115 hk til 240 hk. Bensin med 125, 150, 180 eller 220 hk. Diesel med 115, 150, 190 eller råsterke 240 hk. Motorene skal være opptil 24 prosent mer drivstoffeffektive enn i dagen modell. De minste motorene kommer kun i kombinasjon med forhjulsdrift.

Senere komme også en plug in-versjon. Under bilutstillingen i Frankfurt som åpner nå, viser VW frem et Tiguan GTE-konsept med 218 hk. Bilen skal ha en rekkevidde på 50 kilometer på kun eldrift.

Nytt 4x4-system

Nye VW Tiguan kommer også med en forbedret versjon av 4Motion-firehjulsdriftsystemet. Med nye 4Motion Active Control, basert på femte generasjons Haldex-kobling, kan du justere firehjulsdriften etter behov. Bakkeklaringen på Tiguan skal være på 20 centimeter

Tiguan er populær som trekkvogn og VWs kompakte SUV kan trekke opptil 2500 kilo.

TIGUAN: Volkswagen Tiguan GTE-konsept. FOTO: VW
TIGUAN: Volkswagen Tiguan GTE-konsept. FOTO: VW

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning