Volvo V90

Volvo V90 lekket på nett

Bilder Volvos nye stasjonsvogn har dukket opp på nett.

VOLVO V90: Dette er Volvos nye stasjonsvogn.
VOLVO V90: Dette er Volvos nye stasjonsvogn.
Publisert Oppdatert

Nye Volvo V90 bygger på mer enn 60 års erfaring med stasjonsvogner. Det begynte med Volvo Duett, lansert i 1953. Siden den gang har Volvo solgt mer enn seks millioner stasjonsvogner verden over. Dette representerer omkring en tredjedel av det samlede antallet Volvo solgt siden selskapet ble grunnlagt i 1927.

Motorutvalget blir etter all sannsynlighet det samme som vi finner i XC90. Det betyr firesylindrere tolitere med bensin og diesel samt sannsynligvis en plug-in-versjon basert på bensinmotoren. I XC90 yter disse motorene henholdsvis 320, 225 og 407 hester, og det er ikke utenkelig at de samme effektversjonene blir tilgjengelig i V90. Sannsynligvis vil det også komme versjoner av de samme motorene med lavere effekt.

Volvo har i mange år prøvd å utfordre de tyske premiummerkene, men har med sine tidligere modeller slitt med dette. Nå kan det imidlertid se ut til at den svensk-kinesiske bilprodusenten begynner å få dreisen på premiumbiler. I vår sammenligningstest mellom BMW X5 og Volvo XC90 kåret vi svensken til vinner.

Volvo V90 lanseres 18. februar.

Husker du disse?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning