VOLVO V90: Dette er Volvos nye stasjonsvogn.
VOLVO V90: Dette er Volvos nye stasjonsvogn.

Volvo V90

Volvo V90 lekket på nett

Bilder Volvos nye stasjonsvogn har dukket opp på nett.

Publisert Oppdatert

Nye Volvo V90 bygger på mer enn 60 års erfaring med stasjonsvogner. Det begynte med Volvo Duett, lansert i 1953. Siden den gang har Volvo solgt mer enn seks millioner stasjonsvogner verden over. Dette representerer omkring en tredjedel av det samlede antallet Volvo solgt siden selskapet ble grunnlagt i 1927.

Motorutvalget blir etter all sannsynlighet det samme som vi finner i XC90. Det betyr firesylindrere tolitere med bensin og diesel samt sannsynligvis en plug-in-versjon basert på bensinmotoren. I XC90 yter disse motorene henholdsvis 320, 225 og 407 hester, og det er ikke utenkelig at de samme effektversjonene blir tilgjengelig i V90. Sannsynligvis vil det også komme versjoner av de samme motorene med lavere effekt.

Volvo har i mange år prøvd å utfordre de tyske premiummerkene, men har med sine tidligere modeller slitt med dette. Nå kan det imidlertid se ut til at den svensk-kinesiske bilprodusenten begynner å få dreisen på premiumbiler. I vår sammenligningstest mellom BMW X5 og Volvo XC90 kåret vi svensken til vinner.

Volvo V90 lanseres 18. februar.

Husker du disse?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen